AC: Odyssey FPS düşüklüğü

İşletim sistemi
Windows 10

Son of Ultio

Centipat
Katılım
25 Mayıs 2020
Mesajlar
19
Oyunu indirimde alıp indirdim ve başına oturdum. 60 FPS değerlerini yakalamak için de ayarlarla oynuyordum. En düşük ayarlara aldığımda bile inanılmaz bir FPS artışı yaşamadım. YouTube'daki testlerde insanların en yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynadığını gördüm. İşlemcimde cpb açık değil, ama sizce en düşük ayarlarda dahi çok az performans almam normal mi?

Not: Optimize edilmiş ayarları denedim fakat yine 60 FPS değerine ulaşamadım. Oyun akıcı olmuyor. Zaten belirttiğim gibi en düşük ayarlarda dahi stabil oynayamıyorum.

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Dosya Ekleri

  • acbench.png
    acbench.png
    141,3 KB · Görüntüleme: 72
  • acbench2.png
    acbench2.png
    161,8 KB · Görüntüleme: 67
  • acbench3.png
    acbench3.png
    139,4 KB · Görüntüleme: 60
Kullandığın anakart modeli ne? MSI ise XMP olmalı ASUS da ismi DOCP diye geçer. RAM'lerin frekansını 3200'e çekmen gerekiyor. Ayrıca işlemcini tam performans kullanabilmen için ekstra bir soğutucu almalısın stok fan yetersiz kalır.
 
Evet öyle seninkinde 1330 yazıyor bunu 2 ile çarpacaksın. Ayrıca CL değerinde çok yüksek CL20. Performans kaybının bir kısmı RAM'den kaynaklı. Diğer kısım ise işlemciden tam performans alamadığın için.
RAM frekansını dediğiniz gibi arttırdım (CPU-Z değeri yaklaşık 1600), CPB açtım ve 3-4 FPS'lik bir artış yakaladım. Bu haliyle en düşük ayarlarda ise benchmark'ta 82 FPS alıyorum. Maksimum performansı alamadığımı varsayalım, ayarları kıstığımda giderek stabil hale gelmesi gerekirken çok az bir FPS artışı yakalıyorum. Bana normal gelmeyen nokta burası.
 
Tam sistem özelliklerini yazar mısın? Bir de güç seçeneklerinden yüksek performans seçtin mi?
Başka oyunlarda FPS nasıl? AC oyunları genelde PC'de kötü çalışan optimizasyon olarak zayıf oyunlar. Driver olarak hangi versiyonu kullanıyorsun?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı