AC Odyssey FPS stabil değil

İşletim sistemi
Windows 10

PAFT DUNK

Centipat
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle sistemim yeni 3 hafta oldu alalı özellikleri:
AMD Ryzen 5 3500X işlemci.
ASUS GTX 1660 Super OC. Ekran kartı.
Corsair 8 GB(2x) 3000MHz RAM.
ASUS B450M Dragon. Anakart.
Adata ve Crucial SSD.
Cooler Master MB520 kasa.

Sistemimi almadan ruh hastası gibi ne kadar Benchmark varsa izledim sistemime yakın veya aynı özelliklerde sistemlerin benchmarklarını ilk baktığımda sabırsızlıkla oynamayı beklediğim AC Odyssey'di baktım Ultra Custom ayarlarda stabil 70-80-90-100'lerde dolaşıyordu bir başka Benchmark'ta 70-80 stabildi fakat ben aynı ayarları denedim NVIDIA'nın optimize etmiş halini denedim ben bu oyunu v-Sync açmadan oynayamıyorum High'da medium da dahi v-Sync açmayınca FPS aşırı oynuyor yani 80'den bir anda 40'a düşünce ve sürekli olunca oynanmaz hale geliyor e diyeceksinizki neden v-Sync'la oynamıyorsun çünkü 60'a sabilteyince bir 59'a düşsün yine kasıyor ama internettte izlediğim bir videoda GTX 1660 Super ve AMD R5 2600'lü sistemle gayet stabil oynuyor Driver'larım güncel bu arada RAM MHz'si de 3000 kullanılıyor sorunu çözemedim. Lütfen yardımcı olun bu sistemlede oynayamayacaksam oyunu daha napayımki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BİOS güncelleyin ve işlemciye yükleniyor oyun. Detayları full yapın FPS katili detaylar hariç. RAM çift kanal sorun yok onda. SSD ye yüklüyse onda da sorun yok.
 
Baya izledim test videolarını ama bahsettiğin kartla o FPS'leri göremedim. İzlediğim testlerde 2060 2070 bile yüksek ayarlarda 60 FPS altına düşüyordu ağır sahnelerde.
 
Yüksek ve Ultra Custom ayarlarda oynarken 80-90 FPS'ye kadar çıkıyorum ama ortalama 78 falan genellikle fakat v-Sync'ı açmadığım sürece oyunu takılmadan FPS düşmesi yemeden oynayamıyorum aynı sorun AC Unity dede yaşamıştım 100 civarı FPS görüyordum fakat v-Sync'ı açmayınca oyunda FPS dropları yiyip duruyordum umarım bu Ubisoft oyunlarının kötü optimizasyona sahip olması ile alakalıdır çünkü sistemim yeni ve şu an piyasadaki neredeyse bütün oyunları Ultra en kötü yüksek ayarlarda oynuyorum örneğin Witcher 3'ü saç grafikleri hariç her şey Ultra'da hiç sıkıntı olmadan donmadan 80-90-100FPS'lerde'de oynuyorum.

Bir de anlamadğım kısmı AC'nin v-Sync'ı açınca 60 altına çok nadiren düşüyor oda çok büyük efektler olursa v-Sync kapalıyken 50'ye bile düşüyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı