AC Odyssey vs AC Origins

Blorse

Decapat
Katılım
25 Haziran 2020
Mesajlar
280
60TL kupon kullanarak Odyssey aldim ama Origins'le cok arada kaldim. Gameplay olarak Origins daha guzel gibi o kalkan savurma olayi hosuma gitti, at surme yarislari falan o misiri bayagi bir yansitiyor gibiydi hikayede de boyle bir agresiflik falan vardi. Deve surme ve pramit bulma gibi seyler de cok hosuma gitti. Ama nereye baksam herkes Odyssey'i ovuyordu. Gerek oynanis uzunlugu gerek gemi savaslari, yetenek agaci, yan gorevler falan daha guzel oldugu soyleniyor. He bir de Odyssey'i Origins'ten once oynayinca Origins'i sevmeyecegimiz soyleniyordu sıklıkla. Ne kadar dogru? Dost Kayaoğlu bile top 10 listesine alinca Odyssey'i bir guvendim. Dogru mu yaptim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Origins derdim her türlü. Silah çeşidi, kostümleri ve içeriği daha iyi bence. İade yapabiliyorsanız Origins alarak yola çıkın derim. Odyssey'de kötü demiyorum. O da çok iyidir. Origins ama bence efsane.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İçerik olarak odeyssey daha dolu. Hikaye normalde kısa fakat yan görevleri yapmaya mecbur olduğun noktalar var ve bu da hikayeyi uzatıyor. Dövüş mekanikleri bana daha iyi geldi. Ayrıca odeyssey tam bir RPG oyunu olmus. İtem diziyorsun malzeme topluyorsun. Bence RPG seviyorsan odeyssey daha mantıklı. Ha bir de mistik olaylar ve epik canavarlar ve mekanlar çok var. Bu da oyunu bayağı güzelleştiriyor.
 
Dost Bey Odyssey demiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Alabiliyorsanız ikisini de alın. Ama alamıyorsanız da hikayesel olarak Odyssey birinci oyun sayıldığı için ondan başlamanız daha iyi olacaktır.
 
Kuponumu kullandim maalesef eger olur da bir daha kupon verirlerse onu alacağım. Steam uzerinden 2 saat denemistim Origins'i fakat donmalar oluyordu oyunda o yuzden iptal ettim ama kesin alacağım. Bir dahaki kuponlara artik.
 
Zevkler ve renkler bence tartışılmaz. Burada herkes kendi düşüncesini dile getirecektir fakat siz hangisini istiyorsanız onu yapın derim.

He bir de Odyssey'i Origins'ten once oynayinca Origins'i sevmeyecegimiz soyleniyordu sıklıkla. Ne kadar dogru?
Benim içinde böyle oldu ve bu cümleye katılıyorum. Normalde AC oyunun son iki serisi olan Origins ve Odyssey oyunlarına karşı hep ön yargım vardı. Sonra Odyssey oyununa bir şans verdim ve bir baktım 60 saat civarı oynanış saatine ulaşmışım. :D Oyuna bir AC oyunu yerine farklı bir oyun olarak bakmamın nedeninden de kaynaklı biraz. Sonra Origins deneyeyim dedim. Odyssey oynadıktan sonra bir değişik geldi ve alışamadım. Öylece köşede duruyor Origins.
 

Geri
Yukarı