Oyun AC: Origins ve Unity

AC oyunlarının eskilerini oynarken aldığım zevk müthiş. Üç ve sonrası o kadar çok zevk vermedi bana ama güzel oyunlardı, unity de güzeldi insanlar bugları yüzünden illallah etti ben severek oynamıştım.
 
Kısaca fikrimi öğrenmek isteyenler sadece son paragrafı okuyabilir.

Unity'nin Fransa'da geçen havası gayet güzel. Oyun ilk çıktığı zamanlarda buglardan dolayı baya linç yemişti ve olumsuz yorum yağmuruna tutulmuştu ama artık eski halinden eser kalmadı tabiki. Çok muazzam bir hikayesi olmasa da hikayeyi ele alışı, görev tasarımı ve güzel atmosferiyle kesinlikle güzel bir oyun.

Origins seriye yeni soluk getiren, grafikler ve mekanikler açısından güzel bir oyun. Piramitleri keşfetmek ya da ıssız tapınaklara girmek ayrı bir zevk. Ayrıca hikayesi diğer oyunlar için de önemli. Önceki oyunları oynayıp süikastçi birliğinin nasıl ortaya çıktığını öğrenmek isteyenler aradıkları cevabı bulacaklar. Sonu belki daha iyi olabilirdi ama bu şekilde de iyi denilebilir. Oyunda bir tık loot mantığı var ve ara görev yaparak seviye kasmak zorunlu bunları göz önünde bulundurun. Ayrıca map gerçekten çok büyük ama etkileşim maalesef o kadar çok değil. Ara görevler bir süre sonra tekrarlamaya başlıyor. Gerçekten tekrarlamaya başlıyor ama idare edilir seviyede.

Kısacası iki oyun da çok hoş. İkisinden birini alacaksanız Unity ile başlayın devamı sonra gelir.
 
Hikaye oynanış falan nasıl ?
Yeni AC oyunlarındaki parkur mekaniklerine bin basar. Hatta bence en iyi parkura sahip oyun AC oyunu. Mükemmel animasyonları ve hissiyatı var. + olarak şehir mimarisi ve atmosferi çok güzel. Hikayesini bilmiyorum bitirmedim umurumda da çok olmadı açıkcası. Kombat kısmına gelirsek bir tık hantal bir oynanışı var yeni oyunlardaki kadar seri ve geniş kapsamlı değil. Ama seveni de var sevmeyeni de var.
 

Geri
Yukarı