Syndicate'ın savaş sistemi eğer oynadıysanız Batman Arkham oyunlarına benzer. Kombo yapıyorsunuz, her 10 vuruşta bir bitirme hareketi yapabiliyorsunuz, doğru zamanlamayla blok yapıp hasar almaktan kaçınarak olabildiğince komboyu devam ettiriyorsunuz.
Origins'in savaş sistemi herhangi bi' gerçek zamanlı aksiyon - macera oyununkiyle aynı. Sadece RPG tarafı da olduğu için seviyeniz, kullandığınız ekipmanların seviyesi, özellikleri, güçlendirmeleri ve biraz da yetenek ağacındaki şeylere bağlı olarak attığınız hasar değişiyor.
Sinsilik öğeleri iki oyunda da farklı şekillerde var.
Grafik olarak arada 2 yıl fark olduğu için genel olarak Origins biraz daha iyi, ama M.Ö zamanlarda geçmediği için Syndicate'de çevre dizaynı biraz daha iyi sayılır. Londra'nın da iyi kötü bi' çekiciliği var.
Origins'in şehirleri fena değil, köylerin pek bi' olayı yok. Açık dünyası yan görevler ve haritada yapılabilen şeyler açısından genel olarak fena değil.
Bana kalırsa RPG'lere daha yatkın olduğum için Origins'i tercih ederdim, ikisi arasında da benim için Origins daha iyi olan oyun. Günün sonunda ne yapacağınızı siz daha iyi bilirsiniz tabii.
...Evie karakteri çok güzel duruyor, full o karakterle oynayabiliyor muyum? Yoksa illa diğer karaktere de geçmek zorunda mıyım?
Açık dünyada istediğinizi kullanabilirsiniz ama ana hikayede ikisini de oynamanız gerekiyor.
Evie sinsilik, Jacob dövüş senaryolarına biraz daha yatkın. Yetenek ağacında ilerledikçe ikisi de iki rolü de becerebilir hale geliyor. Sadece yetenek ağaçlarında Jacob'un kendine özgü dövüş, Evie'nin de sinsilik yetenekleri sayesinde karakterlerin birini diğerinden daha iyi yapan unsurları var.