AC: Valhalla nasıl oynanır?

N0rvecli

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Türk Silahlı Kuvvetleri Uz. Çvş. Ad
Merhaba, AC serilerini Unity'e kadar oynamış biri olarak. Valhalla aldım fakat oyun bana tam bir fiyasko gibi geldi ne suikast yapabiliyorum ne de sağ solda savaş yapabiliyorum bu oyun nasıl oynanır yahu?

Merhaba, AC serilerini Unity'e kadar oynamış biri olarak. Valhalla aldım fakat oyun bana tam bir fiyasko gibi geldi ne suikast yapabiliyorum ne de sağ solda savaş yapabiliyorum bu oyun nasıl oynanır yahu?
Odyysey'i bitirdim, Valhalla'nın da Odyssey oyununun kopyası olarak düşünerek bu yorumu yapıyorum:

Hocam oyun AC değil. AC ismi altında bir Witcher oyunu. Eğer bu gözle yaklaşırsanız belki gerçekten de oyunu beğenebilirsiniz. Ha, mesajda belirttiğiniz gibi suikast yapayım, gizli gizli ilerleyeyim falan diyorsanız oyunu iade ediniz. Origins, Odyysey ve Valhalla bir AC oyunu değil, bir Witcher oyunudur.

(Witcher'in yerini alır anlamında demiyorum, ona benzer.)

Odyysey'i bitirdim, Valhalla'nın da Odyssey oyununun kopyası olarak düşünerek bu yorumu yapıyorum:

Hocam oyun AC değil. AC ismi altında bir Witcher oyunu. Eğer bu gözle yaklaşırsanız belki gerçekten de oyunu beğenebilirsiniz. Ha, mesajda belirttiğiniz gibi suikast yapayım, gizli gizli ilerleyeyim falan diyorsanız oyunu iade ediniz. Origins, Odyysey ve Valhalla bir AC oyunu değil, bir Witcher oyunudur.

(Witcher'in yerini alır anlamında demiyorum, ona benzer.)
Odyssey birçok konuda Witcher'dan esintiler taşıyan bir oyun evet doğru ama Witcher oyunu dememiz çok doğru olmaz. Odyssey bence güzel bir oyun ama Witcher'a saygısızlık etmeyelim.

Oyun suikasttan çok barbarca savaşmaya yönelik ama mesela iyi zırh çekiceksek suikastlık işe yarıyor normalde 5 6 tane yumruk yiyyeceğin adama arkasına geçip öldürebiliyorsun ( senden çok fazlaysa sadece ciddi zarar verir) adı üstünde Valhalla gidip assasinlik yerine yumruk yumruğa savaşacağız oyunun grafiği ve teması seni Valhalla hissetiriyor sağda solda savaşabiliyoruz RAID yaparak oyunu 3 saat oynadıktan sonra anliyacaksınız zaten.

Peki oyunun ana görevleri yok mu arkadaşlar sürekli yan görev yaptırıyor bana bu.

Peki oyunun ana görevleri yok mu arkadaşlar sürekli yan görev yaptırıyor bana bu.
Odyssey ile aynı formülü kullandılar ise, evet ana hikaye görevleri vardır illaki, ama büyük ihtimal seviyen yetmediği için yapmana izin vermiyordur. Seviye kasınca devam ediyor.

Kuzgun (sarı) yetenek ağacında suikast hasarını arttıran yetenekler ve suikast hasarınızın teklemeye yetmediği/elit düşmanları öldürmek için Advanced Assasination yeteneği var. Onları açın.
Suikastçi olarak oynamaya en uygun Hidden One (2 parça giyildiğinde eğildikten ve fark edilmedikten 10 sn. sonra suikast hasarını arttırıyor) ve Wayland (iki parça giyildiğinde suikast hasarınızın %20'sini savaş hasarınıza ekliyor, 5 parça giyildiğinde +15 suikast hasarı veriyor) zırh setlerini kullanabilirsiniz. Ben 3 parça Hidden One, 2 parça Wayland takılıyordum. Parçaları denk getirene kadar elinizde en iyi ne varsa onu kullanın.
En son düşmanlardan düştükçe ya da bulabilirseniz tüccarlardan alıp zırhınıza yerleştirebileceğiniz suikastçi rünleri var. Bunları ekipmanlarınıza yerleştirebilirsiniz, birden fazla rün olduğunda hepsi ayrıca etkiliyor. Ben zırhlarda 1 suikast, 1 savaş hasarı, 1 menzilli hasarı rünü kullanıyordum diye hatırlıyorum.

Oyunun nispeten başlarında Advanced Assasination'la tekleyemediğim, ortasında ya da biraz sonrasında da yeteneğe ihtiyaç duymadan direkt suikastle tekleyemediğim düşman olmamıştı. Oyun basbaya suikastçi olarak oynanabiliyor, Wayland bonusu ve biraz rünlerin yardımıyla isterseniz savaşçı olarak da takılabiliyorsunuz.
Hasar mevzusuyla uğraşmak istemiyorsanız oynanış ayarlarının Stealth kısmından "guaranteed assasination" ayarını açabilirsiniz, nasıl çevrilmiştir bilmiyorum ama biraz kurcalarsanız illa bulursunuz.

Konudan biraz bağımsız, yine de işinize yarayabilir belki:
Oyunu oynarken yetenek puanlarını bi' Reddit gönderisindeki kullanıcı yorumuna göre dağıtmıştım, ilk 100 küsür seviyede oyunun kullanışlı - işe yarayan yeteneklerini aldırıyordu. Oyunu oldukça rahat oynamıştım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
- xGenocidest'in yorumu | Tamamen İngilizce ama en basitinden tarayıcınızın çeviri özelliğini kullanarak Türkçeye çevirtebilirsiniz.
Özellikle Advanced Assasination, Brush with Death, Heavy Dual Wield yetenekleri oyun boyunca işe yarıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı