Access Point Kullanmalımıyım?

caglarkuraner

Kilopat
Daha fazla  
3 kişi ortak olarak internet kullanıyoruz. Modem yan dairede, ama wireless'ten midir bilmiyorum ama internetim sürekli yavaş. Acaba hızlandırmak için Access Point (kablosuz olarak) kullanmalı mıyım? Açıkçası o kadar para verip, yeterli hızı sağlayamamasından çekiniyorum.
Bende bulunan wireless: 150 mbs Kinamax mini usb adapter 802.11n. İndirmelerde en fazla 350 kb görüyorum. Ki ortalamasını çıkarsam 70-80'i geçmez heralde. Buna oranla belirgin bir artış sağlar mı Access Point?

Acces Pointler çekim ve kullanım alanını genişletir. Eğer 3 diş'in altında ise wifi çekim gücünüz kullanmanızı önermekteyim. Tabi ki öncelikle mevcut hızlarınızı test etmenizi öneririm. Örneğin 3/4/5 dişlerde internet hız'ı ne kadar bir değişim göstermekte? 3 kişi veri kullanımına açıksa buda etki eden bir olay olur. Aşırı yük baskıda yani Download işlemi yapıyorsa 3 taraf veya 2 taraf böyle düşüşler gözükebilir.

Şuana kadar 3 dişin üstüne çıktığını görmedim açıkçası çekim gücünün. Genel olarak 2 diş devamlı. Speedtest'ten yaptığım hız testinde ise indirme hızım genellikle 2-3 mbps arası bir değer çıkıyor. Ama indirme yaparken 50-200 kb değerleri arasında değişim gösteriyor. Bir diğer sebep ise tabiki alanı genişletmek. Kullandığım wireless'i yerinden kımıldatamazken, Access Point ile her alana yayıp kullanmak istiyorum bunu.

Şuana kadar 3 dişin üstüne çıktığını görmedim açıkçası çekim gücünün. Genel olarak 2 diş devamlı. Speedtest'ten yaptığım hız testinde ise indirme hızım genellikle 2-3 mbps arası bir değer çıkıyor. Ama indirme yaparken 50-200 kb değerleri arasında değişim gösteriyor. Bir diğer sebep ise tabiki alanı genişletmek. Kullandığım wireless'i yerinden kımıldatamazken, Access Point ile her alana yayıp kullanmak istiyorum bunu.
İndirme sunucusuna göre Download hızları değişiklik gösterebilir. 2diş İnternetinizin hızını tam olarak %40 olarak kullanmanızı sağlamakta. Tabi bağlantı gelirken arada ki kaybıda işin içine katacak olursak %32 ile %38 arasında bir bağlantı hızınız mevcut olur. Birde 3 kişinin kullanımını hesap edersek ortalama hız limitiniz gerçek kullanım tutarında %18'lik bir pay bulunmakta. Net olarak şimdi gidin bir Access Point kurun diyorum :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı