Acemi Müzik Başlangıcı

.Black.

Decapat
İyi forumlar. Elimde BM-800 mikrofon bulunmakta. Acemi müzikle uğraşmaktayım ( İngilizce Rap). Ses kaydı yaptığımda sesi arkadan alıyor ve bunu önleyemiyorum. Dört tavsiyeye ihtiyacım var; ses kaydedebilmek için program, kaliteli bir ses kartı, mikrofon standı ve bir kulaklık. Ve ayrıca odada nasıl küçük bir stüdyo oluşturacağım hakkında bir fikrim yok. Ve son olarak birde bilgisayar için beat programı tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.

Ben yalnızca beat yapmak için program kısmını yazacağım. Diğerleri hakkında şu anlık bilgim yok zira vokal kısmına henüz geçmedim ben.

Öncelikle işletim sistemin nedir? Piyasadaki çoğu DAW birbirine benzer ve en iyisi diye bir şey yoktur. Hepsinin kendi içerisinde artıları ve eksileri var. Ücretli mi yoksa ücretsiz bir program istiyorsunuz?
  • Ücretsiz seçenekler arasında Reaper sıkça tavsiye ediliyor.
  • macOS işletim sistemine sahipseniz Logic Pro X önerebilirim. Yalnızca macOS'da çalışır.
  • Windows işletim sistemine sahipseniz ücretli olarak FL Studio 20, Studio One, Ableton, Cubase, ProTools programları da önerilir.
  • ProTools genelde en profesyonellerin kullandığı ama bana çok karışık gelen program.
FL Studio'nun mantığı biraz daha farklıdır. Yani FL'den başlarsanız diğerlerine geçmek istediğinizde başlarda zorluk çekebilirsiniz ama FL'de çalışmak keyiflidir bana göre.

Ben şu anda FL kullanıyorum ama bu sene MacBook aldığımda Logic Pro X'e geçiş yapmayı planlıyorum. Logic'in, FL'den daha verimli olduğunu söylemişti bir prodüktör.

Not: Şunu unutmayın ki bu programların hepsi ile patlayacak müzikler yapma olanağınız var. İş tamamen sizin çalışmanıza, tecrübenize bağlı. Birini fazla düşünmeden seçip hızlıca programa hakim olmaya başlayın. Düşünmek için vakit kaybetmeyin.

Son olarak MixYap YouTube kanalını incelemenizi öneririm. Bütün bunlarla ilgili yüzlerce en ince detayına kadar videolar var.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. FL Studio internette kullanılması en kolay program yazıyor bu beat tasarımı için. Fakat FL Studio'yu indirip deneyimledim ve kısaca benim için bir baş ağrısı olsam yeridir. Sonrasında işime yaramaz deyip sildim. Maalesef bu beat konusunda çok yetenekli olduğum söylenemez. Şuan da telefonda bir beat uygulamam var ondan tasarlıyorum. Ara geçişler maalesef olmuyor fakat başlangıç seviyesi için ideal olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı