Ehliyet kursunda ilk direksiyon dersimi aldım yaklaşık 1 saat kadar sürdü. Araba sürmeyi bilgi olarak biliyordum debriyaj nasıl kullanılır nasıl kalkılır nasıl durulur ama pratikte hiç yoktu 0 bildiğiniz. Hiç binmemiştim daha önce. İlk defa binmeme rağmen arabayı tekte kaldırdım hatta şansıma trafik saatine denk geldim ve dur kalkda da bir problem yaşamadım. Parklarım eksik zorlandım parklarda ve bayırda zorlandım epey kalkışta. Onun dışında kafama takılan asıl soru şuydu kavşaklara girerken, yola katılırken, yol ayrımına girerken hızımı ayarlayamıyorum bir türlü. Ya çok hızlı giriyorum kavşağa neredeyse kavşağın dışında çıkacağım ya da çok yavaş giriyorum neredeyse kavşağa gelmeden durma hızına giriyorum. Yani demek istediğim freni bir türlü ayarlayamıyorum tüm bu olanlar da sanki umutsuz vakaymış gibi hissettiriyor bana da. İlk defa trafiğe çıkıyorum dediğim gibi tüm gerçekçiliği ile konuşmak gerekirse tüm bu olanlar normal midir? Zamanla oturur mu? Daha alacak 10 saat dersim var. Sınavı geçemeyeceğim diye korkuyorum açıkçası. Rotam gidiş geliş 20km. Araba i20 ama benzinli.
Son düzenleyen: Moderatör: