Acer 5745G "Faulty Hardware Corrupyed Page" Mavi Ekran Hataları

FaNTaSTiCaS

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Merhabalar.
7 senedir kullandığım bilgisayarımdan son 1 ay içinde sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Bu hatalar sürekli (günde kullanıma bağlı olarak 2-3 kez) ve genelde değişiyor. Bazen oyun oynarken, bazen film izlerken, bazen de internette gezinirken alıyorum.
Aldığım hatalar (bakıp yazdıklarım, daha farklı olanları da almış olabilirim): "Faulty Hardware Corrupyed Page, netio.sys, ctfmon.exe, Bad Pool Header"

Windows 10'da format attım bu hataları aldığım için ama hala devam ediyor.
BIOS, sürücüler ve Windows'um tamamen güncel.
Virüs için tarama yaptım hiç bir şey çıkmadı.
1-2 yıl önce de değiştirdiğim donanımlar: RAM'ler, Wifi Kartı, SDD ekleme, batarya.

Son düzenleme:
Ramler 'de sıkıntı olabilir. Ram testi yaptınız mı?
2 yıldır bu RAM'leri kullanıyorum, RAM testi yapmadım henüz. 2 yıldır hata almıyorum RAM'lerde sorun olduğunu sanmıyorum ama yapıp paylaşacağım.

Şimdi de PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA – NTFS.SYS hatası aldım.

Ve an itibariyle mdsched.exe komutu ile RAM taraması yaptım ve sorun algılandı. RAM'leri değiştirmek zorunda mıyım? Başka bir çözüm yolu yok mu?

Sorunun nereden kaynaklandığını bulduğunuza sevindim. RAM ömrünü tamamlamış. Zorunda değilsiniz fakat ilerde SSD 'ye zarar verebilir. Bence en kısa sürede ikinci el yada sıfır bir RAM almanızı tavsiye ederim.
SSD'ye nasıl zarar verebilir? Şimdilik RAM'lerin yerini değiştirdim bakalım kısa süreli çözüm olarak, az da olsa mavi ekran sayısını azaltmasını umuyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı