Çaykaney
Centipat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- İşlemci: Ryzen 7 7800x3D
İşlemci Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 7900 XT Nitro+ Gaming OC Vapor-X
Anakart: MSI x670E Carbon
Ram: Kingston FURY Beast 32GB 5200MT/s DDR5 CL40
SSD: Kingston FURY Renegade 2TB PCIe 4.0 SSD
PSU: MSI MPG A1000G PCIE5
Kasa: Phanteks NV7
Monitör:Samsung M7 43", MSI MAG271CQR, AOC G2460VQ6
Klavye: James Donkey 612
Fare: Logitech G502 HERO
Kulaklık: Logitech G933
- Meslek
- Yüksek Lisans Öğrencisi
Hocam öncelikle şunu söyleyim, şahsi fikrim ama ben reichkomisserat'ları hiç sevmiyorum ve sadece 1-2 oyunda kullandım. Ama Resistance'yi %25 altında tuttuğunuz sürece adamakıllı kaybınız olmaz zaten. Tam aksine reichkomisserat'lar da Core sahibi olmadıkları için onlar da baş edemiyor resistance ile ve %50 resistance üstüne çıkan topraklar Strategic Redeployment'i (B tuşu ile hızlı gitme olayı) o state için devre dışı bırakıyorlar. Onun yerine şu 2 yöntemden 1'i ile çok rahat edersiniz bence:
Sorularınıza gelirsek:
Yanlış hatırlamıyorsam onun için bir focusu vardı, Allies'a giremez ise direkt Amerikan ülkeleri ile kuruyordu sanki.
- Compliance artışını azaltan şeyleri almayın Focus'tan ve resistance %25'in üstüne çıkmayacak şekilde Compliance'yi olabildiğince arttırın, savaş sırasında bile %50'lere ulaşabiliyorsunuz diye hatırlıyorum
- Hiç uğraşmayın, kaynak yoksa brutal oppression, varsa forced labor ile direkt %60-70 civarı kaynakları kullanın, daha çok garrison isteyecek ama resistance yerinden oynamayacağı için bir kere garrison dolunca sıkıntı yaşamayacaksınız.
Sorularınıza gelirsek:
- Geçirin, Macarlar ile Romanya zaten katılacak size, Yugoslavia ile Yunanistan ise güzel kaynaklara sahip. Hatta autarky için Romanya, Macaristan dahil balkanları, Iberia yarım adasını ve Arabistan'ı alırsanız Allies savaşını bitirmeden ve hatta Sovyetlere savaş bile açmadan Autarky'e yetecek kaynağınız oluyor.
- Bilgim Yok
- Savaş bitmeden hemen önce Japonya ile ateşkes imzalar iseniz 1 yıl, üstüne ortak sınır bulup oraya asker yığarsanız 2 yıl kafanız rahat eder en azından. Siz oraları alınca focusu yapmış olsa bile kendisi hemen yeniden justification yapar Japonya, kaçınılmaz o yüzden.
- Hemen sonra daha iyi, Fransa gibi Debuff'ları var onlardan kurtulmaları uzun sürüyor. Ama Amerikan Core toprağına ayak bastığınız anda Base War Support'unu %95 yapan ve bütün debuffları anında üstünden atan bir Event geliyor Amerika'ya. O yüzden, girince tam girin Amerika'ya
. - Dediğim gibi benim gıcığım var komiserliklere, savaş süresince sıkıntılar, savaş bitince de zaten resistance derdi kalmıyor, en kötü o ülkeyi puppet yaparsınız savaşta ya da sonradan bırakırsınız, ve kendi Core toprağı olduğu için sıkıntı da yaşamaz. Gerçi komiserlik başına biriken bir bonus geliyordu, sırf onun için belki en küçüklerinden yapabilirim anca.
- Bilgim yok
- İsviçre bir Event ile -%consumer goods veriyordu sanki Bells Trade misali. Ama hiçbir şey vermese bile HRE kurmak için Monarşi olmadığınız sürece uğraştığınıza değmezler bence.
- N/A
- Vichy kurmanızın avantajı Belli başlı kolonilerin de Vichy'e geçmesi ve Fransız donanmasının da bir kısmını alıyorlar. Açıkçası biraz keyif meselesi, ben direkt %100 compliance ile kendim yönettiğim de oluyor kaynakları ve fabrikalardan faydalanıp hızlıca İngiltere'yi bitirmek için.
- Keyif meselesi, savaş boyunca anakarasını bile korumayı beceremeyen İtalya'ya siniriniz bozulduysa dümdüz edin gitsin
. - Çok fazla kaynak var, ben kurmazdım.
Hocam faşist İngiltere oynadınız mı bilmiyorum ama AI, Amerika'ya faction kurduruyor. Bu durumla karşılaştınız mı?
Yanlış hatırlamıyorsam onun için bir focusu vardı, Allies'a giremez ise direkt Amerikan ülkeleri ile kuruyordu sanki.