Acer A315-41G-R7CJ laptopta hangi Windows işletim sistemi kullanılmalı?

baran_glados

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. elimde A315-41G-R7CJ adlı bir Acer markalı laptop var. Asıl konuya geçeceksek bu bilgisayar Windows 10 aşağısı sürücüleri desteklemiyor. Yani Windows 7 ve 8.1 sürücülerini desteklemiyor. Sadece ve sadece Windows 10 ve 11 destekliyor ama bu laptop Windows 10 ve 11'de kasıyor ve bunun önüne geçemiyorum. Modlu Windows bile kurmaya razıyım.

Bakın asla ve asla SSD veya RAM takviyesi yapamam ve Linux, Ubuntu falan kuramam.

Bir de ben genelde Zula, CS:GO, Call of Duty 1, 2, 3, Roblox, CS 1.6 gibi oyunlar oynuyorum. Sistem özelliklerimi hemen aşağıya yazıyorum;

Sistem Özellikleri:
  • İşlemci --> AMD Ryzen 3 2200U with Radeon Vega Mobile GFX (4 CPUs), ~2.5GHz
  • RAM --> 4 GB RAM
  • Ekran Kartı --> AMD Radeon(TM) Vega 3 Graphics (2 GB)
  • Laptop modeli --> Acer Aspire A315-41G
  • HDD kapasitesi --> 1 TB
  • Şu anki işletim sistemi --> Windows 10 Pro 64-bit

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Elimde A315-41G-R7CJ adlı bir Acer markalı laptop var. Asıl konuya geçeceksek bu bilgisayar Windows 10 aşağısı sürücüleri desteklemiyor. Yani Windows 7 ve 8.1 sürücülerini desteklemiyor. Sadece ve sadece Windows 10 ve 11 destekliyor ama bu laptop Windows 10 ve 11'de kasıyor ve bunun önüne geçemiyorum. Modlu Windows bile kurmaya razıyım.

Bakın asla ve asla SSD veya RAM takviyesi yapamam ve Linux, Ubuntu falan kuramam.

Bir de ben genelde Zula, CS:GO, Call of Duty 1, 2, 3, Roblox, CS 1.6 gibi oyunlar oynuyorum. Sistem özelliklerimi hemen aşağıya yazıyorum;

Sistem Özellikleri:
  • İşlemci --> AMD Ryzen 3 2200U with Radeon Vega Mobile GFX (4 CPUs), ~2.5GHz
  • RAM --> 4 GB RAM
  • Ekran Kartı --> AMD Radeon(TM) Vega 3 Graphics (2 GB)
  • Laptop modeli --> Acer Aspire A315-41G
  • HDD kapasitesi --> 1 TB
  • Şu anki işletim sistemi --> Windows 10 Pro 64-bit

Hocam o sistemin normalde kasmaması lazım. İşlemcisi gayet yeterli. Parçalardan birinde sorun var büyük ihtimal hddnizde.

Hocam ne yapacağım çıldıracağım artık Win 8.1 kurmak istiyorum sürücü desteği yok Windows 10 ve 11 de kasıyor ne yapacağım ya.

Hocam yapabileceğiniz bir şey yok. Büyük ihtimal hddnizde sorun var XP de yukleseniz kalacak. Yeni bir disk almalısınız SSD çok daha iyi olur.

Windows artık SSD üzerine geliştiriliyor. HDD kullanan sistemler eski sistemler yeni sistemlerin hiçbirinde HDD yok varsa da sistem SSD üzerinde kurulu. Herhangi bir şekilde öyle ya da böyle diskinizi değiştirmeniz lazım zaten sadece Windows 1 0 driveri olan bir cihazın Windows 10 da kasmaması lazım. Güncel 10 ve 11'in çok farkı yok.

Hocam yapabileceğiniz bir şey yok. Büyük ihtimal hddnizde sorun var XP de yukleseniz kalacak. Yeni bir disk almalısınız SSD çok daha iyi olur.

Windows artık SSD üzerine geliştiriliyor. HDD kullanan sistemler eski sistemler yeni sistemlerin hiçbirinde HDD yok varsa da sistem SSD üzerinde kurulu. Herhangi bir şekilde öyle ya da böyle diskinizi değiştirmeniz lazım zaten sadece Windows 1 0 driveri olan bir cihazın Windows 10 da kasmaması lazım. Güncel 10 ve 11'in çok farkı yok.

Hocam peki modlu Windows 10'ya da 11 nasıl olur?

Dosya Ekleri

• 1689357881702.png
    1689357881702.png
    71,6 KB · Görüntüleme: 31

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı