Çözüldü Acer Aspire 3 A315-53G-3512 BIOS ve Boot Menüsüne Girilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

heaveNN12

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, Windows 11'i denemek için bu konuya bakarak format USB'si hazırladım. Bilgisayarı kapattım ve tekrar açıp "F1, F2, F8, F12, Delete" tuşlarını tek tek denememe rağmen (hem laptop klavyesi hem de harici klavye ile) BIOS ve Boot menüsüne bir türlü giremiyorum. En son 1-2 ay önce format atmıştım ve sorunsuz bir şekilde girebiliyordum. Yardımcı olabilir misiniz?

Laptop: Acer Aspire 3 A315-53G-3512

Sistem özellikleri:
NVIDIA MX130.
Intel i3-7020U
12 GB DDR4 RAM.
1TB HDD.
Windows 10 Home Single Language 64 Bit.

Çözüm
Bilgisayar açıkken yeniden başlat yaparken Shift tuşuna basar mısınız? Bir ekran çıkacak oradan boot menüsüne direk olarak geçebilirsiniz.

Evet bu şekilde girebildim. USB'yi seçtim Boot menüsünden bu sefer açılışta "Secure Boot fail" hatası alıyorum.

Düzenleme: BIOS'a videodaki yöntemle girerek Secure Boot'u kapattım. Sorun çözüldü teşekkür ederim.
Windows üzerinden hızlı başlatı kapatıp yeniden dener misiniz?

Deneyip size tekrar döneceğim.

Maalesef olmadı. Bu videodaki yöntemi uygulayarak format atsam bir sorun olmaz değil mi?

Son düzenleme:
Bilgisayar açıkken yeniden başlat yaparken Shift tuşuna basar mısınız? Bir ekran çıkacak oradan boot menüsüne direk olarak geçebilirsiniz.

Evet bu şekilde girebildim. USB'yi seçtim Boot menüsünden bu sefer açılışta "Secure Boot fail" hatası alıyorum.

Düzenleme: BIOS'a videodaki yöntemle girerek Secure Boot'u kapattım. Sorun çözüldü teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…