Acer Aspire 3 şarjda değilken ağır çalışıyor

Evet şuan varsayımlardan gidiyoruz. Ne yaptı, hangi işlemleri uyguladı hangisi oldu vs kaldık böyle.

Güç ayarlarında gelişmiş ayarlarda pilde işlemci yüzdesi vardır. Onları yükseltmek gerekebilir. Veya en basitinden alt tarafta pil kısmına sağ tıklayın. Windows Mobilty Center sekmesi olması lazım. Ordan pile tıklayıp yüksek performans seçin düzelecektir.
evet yaptım hala aynı

Yani, program grafik birimini kullanıyorsa evet. Çünkü pildeyken harici ekran kartı yerine işlemcideki UHD Graphics kullanılıyor. Tabi, konu sahibi hiçbir bilgi vermediği için, varsayımlar üzerinden konuşuyoruz.
işlemci ryzen 5 7520u bunun grafik birimini kullanıyor

Denetim masası > güç seçenekleri > plan ayarlarını değiştir > gelişmiş güç ayarlarını değiştir
kısmından açılan sekmede şu ayarları %100 yaptınız mı? Benim bilgisayar masaüstü olduğu için sizde daha çok ayar gözükebilir bu sekmede:

1717192728550.png

Yani, program grafik birimini kullanıyorsa evet. Çünkü pildeyken harici ekran kartı yerine işlemcideki UHD Graphics kullanılıyor. Tabii, konu sahibi hiçbir bilgi vermediği için, varsayımlar üzerinden konuşuyoruz.

Ayarlardan programın hangi ekran kartını kullanacağını seçin Denetim Masası ayarları buradan seçebilmen lazım diye biliyorum.

Ayarlardan programın hangi ekran kartını kullanacağını seçin Denetim Masası ayarları buradan seçebilmen lazım diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı