Acer Aspire 5 A515-47 alınır mı?

Laptoptan genel anlamda memnun musunuz hocam? Herhangi bir oyun oynamaya çalıştınız mı hiç, günlük işlerde nasıl?

Günlük işlerde gayet iyi, hiçbir sıkıntısı yok. FM, HOI 4 ve Valorant'ı denedim üçünü de rahatlıkla oynatıyor. Ciddi grafik isteyen oyunları ekran kartı olmadığı için oynatamaz ama dediğim tipteki oyunları oynatır. Genel anlamda memnunum, touchpad bozuldu sadece o da beni etkilemiyor zaten.

Merhaba aynı cihazın 16 gb ram ve 1 TB SSD olanını almayı düşünüyorum. Deneyimlerini paylaşabilir misin? Yazdıklarından sonra bir sorun oldu mu? Teşekkür ederim.

Merhaba aynı cihazın 16 GB RAM ve 1 TB SSD olanını almayı düşünüyorum. Deneyimlerini paylaşabilir misin? Yazdıklarından sonra bir sorun oldu mu? Teşekkür ederim.

Yok hocam touchpad dışında herhangi bir problem yok, benim işimi rahat görüyor. Yukarıda yazdıklarım aynen geçerli. Bu fiyata tavsiye ederim.

Ben Acer modeli sipariş vermiştim, cihaz fena değil ama teknorya çok yanlış bilgi veriyor. Ürün IPS dediler, değil TN panel fakat hala fiyat olarak iyi. Bir de 2 ram slotu var, tek slot var yazmışlar. Cihaz ilk açılışta süper ötesi bir fan sesi veriyor fakat güncellemeler ve bios güncellemesi yaptıktan sonra fan sesi duymuyorsun, en azından ben daha duymadım.

Bir hafta kullanınca iade etmek durumunda kaldım, 6 bit TN panel günümüzde iş görmez diye düşünüyorum. Model fiyat olarak iyi geldiği için iade edip yine aynı seri i5-1235u QHD IPS panel olan modeli aldım. Bu seride fan neye göre çalışıyor bir fikrim yok lakin büyük bir sorun bence. Mail okurken fan çalışıyor ses bariz duyuluyor fakat çoklu işlem yaptığında fanda tık yok 🧐. Fan ile ilgili yanlış bilgi vermemek için yorumumu güncelliyorum. Bu arada Intel olan model de iki SSD yuvası var biri gen4, 4+4 DDR4 RAM ile geliyor.
Merhaba,
Bahsettiğiniz Aspire 5 serisi QHD IPS panelli modeli araştırırken sizin yorumuna denk geldim. önceki TN panelli modele göre ekran kalitesinden ne derece memnun kaldınız. Aynı seri 5625u kullanan modelle aralarında yaklaşık 2600TL farka değer mi sizce? (işlemci olarak birbirine yakın modeller çünkü).
Bunu dışında geçen sürede notebookla ilgili genel memnuniyetiniz nasıl?

Merhaba,
Bahsettiğiniz Aspire 5 serisi QHD IPS panelli modeli araştırırken sizin yorumuna denk geldim. önceki TN panelli modele göre ekran kalitesinden ne derece memnun kaldınız. Aynı seri 5625u kullanan modelle aralarında yaklaşık 2600TL farka değer mi sizce? (işlemci olarak birbirine yakın modeller çünkü).
Bunu dışında geçen sürede notebookla ilgili genel memnuniyetiniz nasıl?
Merhaba, IPS panel daha iyi TN panele göre fakat Acer'in IPS paneli için 2600 TL fark verilmeye değmez. Bende ki Intel işlemcili modelde IPS glow ve ışık sızması var. Üç kere değişim yaptık Acer ile görüşüp her 3 üründe de aynı sorunlar vardı. Tabi bu süreçler uzun sürdüğü için farklı model bir laptop almayı düşündüğümde laptoplarda fiyatlar yükselmişti, ben de ürünü kullanmaya karar verdim. Şu an tekrar Acer alacak olsam o fiyat farkını vermezdim AMD modelini alırdım. Bence bu modelde IPS pek başarılı değil.

Fan kısmına gelirsek donanımsal bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum, yazılımsal optimizasyon başarılı değil bence. Hala neye göre çalıştığını bilmiyorum.

Pil AMD modelinde daha iyiyidi. Neredeyse iki kata yakın daha uzun gidiyordu benim kullanımımda. Zaten Acer'in sitesinde de AMD'li modelin pil süresi daha iyi gösteriliyor.

Sessiz bir ortamdayken ''coil whine'' denilen bobin sesi duyulabiliyor, AMD işlemcili modelde bu ses var mıydı emin değilim. Acer müşteri hizmetleri ve yabancı forumlarda sorunu dile getirdiğimde bu modelde bu sorunun görüldüğü herhangi bir sıkıntı oluşturmayacağı söylendi.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba, IPS panel daha iyi TN panele göre fakat Acer'in IPS paneli için 2600 TL fark verilmeye değmez. Bende ki Intel işlemcili modelde IPS glow ve ışık sızması var. Üç kere değişim yaptık Acer ile görüşüp her 3 üründe de aynı sorunlar vardı. Tabi bu süreçler uzun sürdüğü için farklı model bir laptop almayı düşündüğümde laptoplarda fiyatlar yükselmişti, ben de ürünü kullanmaya karar verdim. Şu an tekrar Acer alacak olsam o fiyat farkını vermezdim AMD modelini alırdım. Bence bu modelde IPS pek başarılı değil.

Fan kısmına gelirsek donanımsal bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum, yazılımsal optimizasyon başarılı değil bence. Hala neye göre çalıştığını bilmiyorum.

Pil AMD modelinde daha iyiyidi. Neredeyse iki kata yakın daha uzun gidiyordu benim kullanımımda. Zaten Acer'in sitesinde de AMD'li modelin pil süresi daha iyi gösteriliyor.

Sessiz bir ortamdayken ''coil whine'' denilen bobin sesi duyulabiliyor, AMD işlemcili modelde bu ses var mıydı emin değilim. Acer müşteri hizmetleri ve yabancı forumlarda sorunu dile getirdiğimde bu modelde bu sorunun görüldüğü herhangi bir sıkıntı oluşturmayacağı söylendi.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Öncelikle detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Genel olarak Acer'ın wqhd IPS ekranı için yeterli yorum ve inceleme göremediğim ve f/p oranı daha iyi geldiği için 1080p ekranlı AMD versiyonu tercih ettim. Ekran kalitesinden biraz fedakârlık olacağını bilerek bu tercihi yapmıştım ama yorumunuzdan sonra biraz daha içime sindi.

Ürünü yeğenim için aldığımdan uzun süreli bir kullanım deneyimim olmadı ama windows kurulum ve sonrasında gördüğüm kadarıyla fan hızları veya coil whine ile ilgili bir problem yoktu.

Bu sınıfta çift heatpipe ve fan önemli bir artı aslında ama bahsettiğiniz gibi yazılımın da buna göre uyarlanmış olması gerekli. Çok rahatsız ederse notebook fan control benzeri bir programla kontrol altına alınabilir diye düşünüyorum.

Vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı