Merhaba, linkteki laptopu film, dizi izlemek amacıyla almayı düşünüyorum. Ekranın sarımtırak olması dışında bir sorununu bulamadım şu ana kadar. Kullanan arkadaşlar varsa olumlu ve olumsuz yönlerini paylaşırlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, linkteki laptopu film, dizi izlemek amacıyla almayı düşünüyorum. Ekranın sarımtırak olması dışında bir sorununu bulamadım şu ana kadar. Kullanan arkadaşlar varsa olumlu ve olumsuz yönlerini paylaşırlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Gayet detaylı anlatmışsınız, teşekkürler. Benim de şu ana kadar ulaştığım bilgiler hemen hemen bu yönde. Ekranın sarımtırak olması durumu işi bozuyor şu an benim için. Uzun süreler ekrana baktığım için soluk ve sarımsı bir ekran gözümü çok yorar ve keyif almam gibime geliyor alıştığım ekran %80 srgb olduğu için. Bu nedenle her ne kadar benzer panele sahip gibi görünse de ekran ile ilgili olumlu yorumlar sebebiyle linkteki modeli de düşünüyorum şimdilik.Merhaba. Aynı laptopu aynı amaçla kullanıyorum ve pek olumsuz yanı yok.
Olumlu yanları:
HD ekrandan geçen biri olduğumdan ekranı bana epey güzel geliyor. Evet, sarımtıraklık varmış. Aman sağlıklı olsun da.
Klavyesi ışıklı kullanmak rahat ve enter tuşu büyük olandan (satıcıya dikkat, bazı satıcılar ışıksız modeli gönderiyor. Ben bozdan teknolojiden aldım).
Isınma sorunu pek yok(yazın 43, kışın 36 derecelerde).
Wi-Fi çekimi iyi.
3 tane USB portu ve bir adet deneyemediğim Thunderbolt 4 portu var.
2 adet RAM ve M.2 SSD yuvası var ve RAM'lerin ikisi de değiştirilebiliyor.
Parmak izi özelliği güzel ancak eli terleyen biri olduğumdan ilk seferinde okumayıp hep şifre sorduğundan benim için pek olumlu değil.
Olumsuz yanları:
Hoparlör altta olduğu için kucakta kulllanırken hoparlör delikleri kapanırsa ses boğuklaşıyor.
Aşağı yukarı ok tuşları küçük olduğundan bana kullanması zor geliyor.
Pili 2-3 saat dayanıyor.
Bunlar benim düşüncelerimdir ve yanlışlar olabilir. Mesela termal macunu değiştirdiğim için daha çok ısınıyor olabilir.
Belki daha çok olumlu yanı vardı ama aklıma gelmedi. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
Rica ederim. Sarımtıraklığı film izlerken yaşadığımdan emin değilim. Bu arada çift fanı da olduğunu demeyi unutmuşumGayet detaylı anlatmışsınız, teşekkürler. Benim de şu ana kadar ulaştığım bilgiler hemen hemen bu yönde. Ekranın sarımtırak olması durumu işi bozuyor şu an benim için. Uzun süreler ekrana baktığım için soluk ve sarımsı bir ekran gözümü çok yorar ve keyif almam gibime geliyor alıştığım ekran %80 srgb olduğu için. Bu nedenle her ne kadar benzer panele sahip gibi görünse de ekran ile ilgili olumlu yorumlar sebebiyle linkteki modeli de düşünüyorum şimdilik.
ACER AG15-51P-51XY Intel Core I5-1334U, 16GB RAM, 512 SSD, UMA 15,3 İnç FHD, FREEDOS, SILVER, NX.J51EY.002
Son olarak iki hususu biraz ayrıntılandırabilirseniz memnun olurum:
1) Pili 2-3 saat olarak belirtmişsiniz. Bu süre zarfında parlaklık seviyesi, performans modu nedir? Cihazı yoracak işler yapıyor musunuz? Çok hafif bir kullanımda bu süreyi 5-6 saatlere çıkartmak mümkün mü merak ediyorum.
2) Almam durumunda ben de Bozdan Teknoloji'den alacağım. Yorumlarda ürünün daha önce açılmamış olduğunu özellikle vurgulamış birkaç kişi. Sizinki de bu şekilde miydi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.