Rabbido RAM alınır mı?

Ne farkı olur ki hocam yüksek olmasının? Bu paralara RAM alınmaz bence en ucuzları bile çok pahalı.

Tabii ki de alinmaz fakat arkadas ihtiyaci oldugunu soylemis. Ayrica CL fark ediyor hocam AAA oyunlarda cok olmasa da multiplayer oyunlarda etkisini gosteriyor.

Tabii ki de alinmaz fakat arkadas ihtiyaci oldugunu soylemis. Ayrica CL fark ediyor hocam AAA oyunlarda cok olmasa da multiplayer oyunlarda etkisini gosteriyor.
CL38 bir rami 7500f ile kullansak ne kadar fark olur? Delay vb şeyler hissettirir mi oyunlarda? FPS kaybı oluyorsa tahmini ne kadar olur? Kendim de alırsam en düşük cl38 alacağım da diğer ramlere para dayanmaz.

CL38 bir RAM'i 7500F ile kullansak ne kadar fark olur? Delay vb şeyler hissettirir mi oyunlarda? FPS kaybı oluyorsa tahmini ne kadar olur? Kendim de alırsam en düşük CL38 alacağım da diğer RAM'lere para dayanmaz.

CL yaninda RAM MHz'si de onemli. Ornegin 6400 MHz 32 CL bir RAM 6000 MHz 30 CL ile ayni performansi verir hatta AMD ile kullaniliyor ise 6000 MHz CL 30 daha stabil calisir (ozellikle X3D teknolojisine sahip islemcilerde). Intel'de ise en fazla %1-2'lik fark oynar. DDR5 icin sweet spot 30 CL 6000 MHz'dir. FPS farkina gelirsek YouTube'da bunlarin ornegini bulabilirsin. AAA oyunlarda 30 CL ile 38 CL farki belki 10 olmadi 15 FPS oynarken islemci agirlikli Online oyunlarda (Valorant, CS 2 vs.) Cok daha fark acilir. Fakat her şeyden once eger Single channel kullaniliyor ise daha dusuk ozelliklere sahip Dual channel RAM alinmasi cok daha iyi olacaktir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CL yaninda RAM MHz'si de onemli. Ornegin 6400 MHz 32 CL bir RAM 6000 MHz 30 CL ile ayni performansi verir hatta AMD ile kullaniliyor ise 6000 MHz CL 30 daha stabil calisir (ozellikle X3D teknolojisine sahip islemcilerde). Intel'de ise en fazla %1-2'lik fark oynar. DDR5 icin sweet spot 30 CL 6000 MHz'dir. FPS farkina gelirsek YouTube'da bunlarin ornegini bulabilirsin. AAA oyunlarda 30 CL ile 38 CL farki belki 10 olmadi 15 FPS oynarken islemci agirlikli Online oyunlarda (Valorant, CS 2 vs.) Cok daha fark acilir. Fakat her şeyden once eger Single channel kullaniliyor ise daha dusuk ozelliklere sahip Dual channel RAM alinmasi cok daha iyi olacaktir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mhz olayı çok problem benim için. Asus B850M-K anakartını almayı düşünüyorum ama baktığım belleklerden hiç biri anakartın destek listesinde yok. Default hızda çalışırsa problem yaşarım şuanki bilgisayarımı da 2133 mhz kullanıyorum. Kafam karışık açıkçası o konuda default çalışırsa cl38 ile ne olur?

MHz olayı çok problem benim için. ASUS B850M-K anakartını almayı düşünüyorum ama baktığım belleklerden hiçbiri anakartın destek listesinde yok. Default hızda çalışırsa problem yaşarım şu anki bilgisayarımı da 2133 MHz kullanıyorum. Kafam karışık açıkçası o konuda default çalışırsa CL38 ile ne olur?

B850M-K anakartin sitesinde 8000 MT/s'e kadar destekledigi gozukuyor. Baktiginiz bellekler nelerdir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı