Acer Aspire 5 çok yavaş çalışıyor

xxultrAslanxx

Kilopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Bir hafta önce Acer laptop aldım. Cihaz masaüstünde bile kasıyor. İçinde harici kart olarak RTX 2050 bulunmakta. İlk olarak GTA 5 oynayıp test ettim, 25 30 FPS arasında alıyor. CPU-Z programında RAM frenkansının 1600 MHz'de çalıştığını fark ettim. Normalde 3200MHz olması gerekiyor. Sorun nerede acaba?
ürün linki

ram.png

Selamünaleyküm. Bir hafta önce Acer laptop aldım. Cihaz masaüstünde bile kasıyor. İçinde harici kart olarak RTX 2050 bulunmakta. İlk olarak GTA 5 oynayıp test ettim, 25 30 FPS arasında alıyor. CPU-Z programında RAM frenkansının 1600 MHz'de çalıştığını fark ettim. Normalde 3200MHz olması gerekiyor. Sorun nerede acaba?
ürün linki

Eki Görüntüle 2355904

Görev Yöneticisi'nden bakın bellek kısmına orada kaç MHz yazıyor? RAM 8 GB ve dediğinz gibi 1600 MHz de çalışıyor bile olsa işlemcinin ve ekran kartının sadece var olması 60 FPS aldırır o sistemle zaten garip bir şey var anlamadım.

Görev Yöneticisi'nden bakın bellek kısmına orada kaç MHz yazıyor? RAM 8 GB ve dediğinz gibi 1600 MHz de çalışıyor bile olsa işlemcinin ve ekran kartının sadece var olması 60 FPS aldırır o sistemle zaten garip bir şey var anlamadım.
Boşta çalışma verileri. Ram anormal seviyede yüksek çalışıyor.
Ekran görüntüsü 2024-11-19 231722.png

1600 MHz yazıyor ise orayı 2 ile çarpıyorsun 1600 MHz ile çalışması için 800 MHz yazması lazım.

İşlemci frenkansım sitesinde 4.6 ghz olarak yazıyor. Görev yöneticisinden baktığımda ise 1.3 ghzde çalışıyor. Bu neyden kaynaklı olabilir?

Son düzenleme:
Boşta çalışma verileri. Ram anormal seviyede yüksek çalışıyor.Eki Görüntüle 2356005

İşlemci frenkansım sitesinde 4.6 ghz olarak yazıyor. Görev yöneticisinden baktığımda ise 1.3 ghzde çalışıyor. Bu neyden kaynaklı olabilir?
Hocam bilgisayarınız sanırım güç tasarrufu modunda. Mod ayarlarından dengeliye getirmeyi deneyin. Ayrıca güç seçeneklerindeki mod ayarlarındaki ayrıntılı değerlere bir göz atın. Bazı mod ayarlarında sınırlamalar olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı