Başarılı Kurulum Acer Aspire 5741g Laptop,

Özellikleri:
intel i5 430m işlemci
2.26 turbo boot ile 2.53 Ghz işlemci hızı
4 Gb Ram
500 Gb Hdd
1 Gb Ekran kart Nvidia GT 320m (Cuda)
9285 Atheros a/b/g/n wifi
3011 bluetooth (Ses sorunlu)
1.3 Camera (Çalışmıyor) -Ek yazılım ile çalışıyor.- (ManyCam)
alc272 Ses Patchlanmıştır.

AÇIKLAMA:

OS X 10.10 Yosemite RAW İmajı | Technopat Sosyal
linkinden indirdiğiniz imaj dosyasını Usb yazdırdıktan sonra, laptop bios ayarını yapıyoruz. Fazla bir ayara gerek yok aslında yapmamız gereken sadece F2 ile biosa girip boot başlangıcını usb yapmak. F6 tuşu ile usb boot seçeneğini 1. sıraya getirmek ve F10 ile kaydedip çıkmak.
--* Şimdi bilgisayarımız açılırken 1 tuşuna sık sık basıp bırakmak.
--* Darwin boot karşımıza çıktıktan sonra hiç bir şey yapmadan sadece seçili olan USB OS X 10.10 Install seçeneğinde Enter yapmak. Yükleme başalamıştır.
--* Ekrandaki yazı akışı bittikten sonra kurulum aşaması gelecektir.
--* Burada klavye seçeneği karşınıza çıktığı zaman SPACE (Boşlu-Ara) tuşuna basıyoruz.
--* Karşımıza yükleme dili seçeneği gelecektir. Ana dil Türkçe olsun diyerek ileri tuşuna basıp sonraki aşamaya geçiyoruz.
--* Lisans sözleşmesini kabul edip yükleme disklerini görüyoruz.
--* Diskler karşımıza geldiğinde Disk izlencesi seçeneğinde diskimizi biçimlendiriyoruz.
--* Biçimlendirme bittikten sonra disk izlencesini kapatıyoruz ve yüklemek istediğimiz diski seçiyoruz.
--* Yaklaşık 25 dakika sürecek olan yükleme başlamıştır. (Yosemite 16 dakika olarak gösterecektir ama bu tahmini süredir.)
--* Yükleme bittikten sonra Pc tekrar başlayacaktır. Başlangıç sırasında yine 1 tuşuna sık sık basıp bırakıyoruz.
--* Darwin boot karşımıza geldiğinde yüklemiş olduğumuz diski seçiyoruz ve enter ile devam ediyoruz.
--* Sıra geldi Mac imizi düzenlemeye klavye tr qwerty pc seçip devam ediyoruz.
--* Sırası ile adımları takip ediyoruz ve sonra Mac ekranı karşımıza geliyor.
KURULUM BİTMİŞTİR MAC OS X in HAYIRLI OLSUN.
BOOT için: Chameleon 2510 pkg kullanmanızı öneririm.
özelleştirme de sadece standart kurulum Kernel Flags npci=0x2000 ve GraphicsEnabler=yes seçmeniz yeterli olacaktır. themes seçeneğini işaretlemeniz yazı akışını görmeden boot etmeyi sağlayacaktır.
ARTIK USB KULLANMADAN BOOT ETME TAMAMDIR.

KEXT PAKET :
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
İndireceğiniz kext leri Kext Wizard ya da Kext Utility programı ile yükleyiniz.
dsdt.aml dosyasını EXTRA dosyasının içine atınız. Ses sorunsuz çalışacaktır.
5741g artık Mac Kullanıyor olacaktır.

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
Linkte 10.10.3 stabil kextleri bulabilirsiniz. .pkg pakedini de kurunuz.

Extensions, ekran ve sistem bilgisi.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    86,6 KB · Görüntüleme: 671
  • 2.jpg
    2.jpg
    95,4 KB · Görüntüleme: 762
  • 3.jpg
    3.jpg
    79,8 KB · Görüntüleme: 731
  • 4.jpg
    4.jpg
    83,6 KB · Görüntüleme: 671
  • 5.jpg
    5.jpg
    55,8 KB · Görüntüleme: 754
  • 6.jpg
    6.jpg
    104,4 KB · Görüntüleme: 704
  • 7.jpg
    7.jpg
    31,6 KB · Görüntüleme: 776
  • 8.jpg
    8.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 631
  • 9.jpg
    9.jpg
    82,4 KB · Görüntüleme: 619
  • 10.jpg
    10.jpg
    76,1 KB · Görüntüleme: 718
Merhabalar
Öncelikle Pcler için Windowsa alternatif ve harika bir işletim sistemi olan hackintosh için ürettiğiniz çözümlerden dolayı teşekkür ediyorum.
Ben de bir acer aspire 5741g kullanıcısıyım.
Bundan 3-4 yıl önce ilk iatkos ml2u kurumunu çok büyük uğraşlar sonucu yaptığım halde, ekran çözünürlüğü tatmin etmediği için mac o u çok sık kullanamamıştım.
3-4 gündür de yosemite 10.10.4 kurmak için çok uğraşıyorum, daha önce ml2u da chameleon bootloader kullandığım halde bir çok yerde clover ve chimera gibi bootloaderlar övüldüğü için daha hızlı ve sorunsuz bir boot için çözüm olabileceğini düşündüm ama bunlarda sorunlar yaşayrak yine en stabil çözümü vietnam aracı içindeki chemeleonda buldum, burada graphicenabler yaptım, ayrıca
yukarıda görünen kextlere kadar çok sorun yaşadım ve temiz bir kurulumla sadece bu kextleri kurunca sistem ekran kartı dışında harika oldu. Ancak ekran kartı ve çözünürlük sorununu henüz çözemedim
Chemeleon da graphicenable yaptıktan sonra Ekran kartım sistem bilgisinde acer geforce gt 320m 1024 mb 1024x768 çözünürlükte görünüyor ancak bu yazıyı görmeden öncesi gibi ekran kartı kasılması devam ediyor ve çözünürlük malum olduğu gibi kullanılabilecek düzeyde değil.
Bilgisayarım için internette başarılı kurulum videosu iZlediğimde, ekran kartı ve çözünürlüğünün aynı göründüğü halde pci slotunda ayrıca aynı ekran kartının bulunduğunu ve çözünürlüğün de 1366 x 768 olduğunu gördüm. Benim pci slotu boş görünüyor
Elimde bu pci slotundaki kartı (nvidia gt 320m) için bilgiler mevcut.
Pci slotuna aynı şekilde ekran kartımı nasıl ekler ve kullanabilirim?
(İlgiliyim ancak uzman değilim, tane tane hani derler ya "anneye anlatır gibi" anlatırsanız sevinirim)

Vietnamı sadece boot için kullanınız. Hiç bir kextini kullanmamanızı öneririm. Asıl önerim ise 10.10.4 ü direk kurmak yerine 10.10.0 kurmanız. Her iki boot loader entekre edildiği için sorunsuz kuruluyor. Kurulum sonrası 10.10.4 e güncellersiniz. Ancak kurulu olan bir 10.10.4 var diyorsunuz ona da önereceğim denemeniz, extra klasöründeki org.chameleon boot.plist listesine
< key>EthernetBuiltIn</key>
< string>Yes</string>
< key>GraphicsEnabler</key>
< string>Yes</string>
< key>Kernel Flags</key>
< string>npci=0x2000</string>
< key>Timeout</key>
< string>1</string>
Değerlerini yazıp kextleri tekrar yüklemeniz.
Pc yi yeniden başlatınca ekran kartınızı mac otomatik olarak tanıyacaktır.

Eğer yine sıkıntı yaşarsanız
Chameleon-2.3svn-r2570 - Bootloader - Hackintosh Zone
Buradaki boot loaderi kurup EXTRA Klasöründeki org.chameleon boot.plist ti yeniden düzenlemeniz.

Teşekkürler; önce 10.10.4 üzerinde çalışıp eğer olmazsa 10.10.0 üzerinden dediklerinizi yapayım diye düşündüm.
Org.chamaleon.boot.plist üzerinde dediğiniz değişiklikleri yaptım ve kextleri yeniden yükledim.
Ekran ismi "acer Geforce gt 320m 1024 mb" olarak doğru görünüyor. Daha önce görülmediği halde pci slotunda da ekran kartı bilgileri görünüyor ancak hala ekran çözünürlüğü olarak 1024x768 tek seçenek olarak görünüyor. Bir de şu ayrıntı var ki; benim sistemimde webcam özel bir işlem yapmadığım halde çalışıyor, daha önce de mac kurduğumda çalışmıştı kendiliğinden. Sistem raporunda uvc camera vendorId_1614 productId_414 97 benzersiz kimliği 0x1a11000006 4ea219 olarak görünüyor. 1.sorum: bilgisayarım 5741g olduğu halde versiyon olma imtimali ile kamera ekran kartının çözünürlüğünü 1366x768 göstermeye engel olabilir mi?
2.sorum: youtube da bulduğum yabancı bir dilde bir başarılı 5741g videosunda gördüğüm 2 monitörden birinde 1024x768, diğerinde 1366x768 olma durumu, ikinci monitörü sanal olarak mı göstermiş, ben de öyle mi yapmalıyım; yoksa gerçekte de böyle ikinci bir monitörü var da onun üzerinden videoyu çektiği için çözünürlük sorunun yaşanmıyor
3. Sorum : acaba benim çözünürlük sorunum os x in monitörümü "17,8 inch 1024x768" sanmasından mı kaynaklanıyor. Yani ekranımın inch değerini ve çözünürlüğünü algılayamadığı için mi çözünürlüğü 1366x768 yapamıyorum?
Teşekkürler

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 303
org.chameleon boot.plist içine şu kodu yazıp bir deneyiniz.
Kod=
<key>Graphics Mode</key>
<string>1366x768x32</string>

Maalesef bunu da denedim ama sonuç aynı. 1024x768 tek ekran çözünürlüğü olarak görünmeye devam ediyor ve hala görüntü geçişleri oldukça kasılarak. Ekran kartı tanınsa da performans gösteremiyor ya da ekranı tanımadığı için ekran perfomasına yanıt verecek şekilde çalışmıyor. Yok mudur acaba çözümü?

Tekrar merhabalar; öncelikle torrent ağından yosemite 10.10 sürümünü buldum ve tam da derdime derman olacak şekilde kurulum ekranında dahi ekran çözünürlüğü kendiliğinden yükseldi ve eksta hiçbir şey yapmadan ekran kartımı tanıdı. Ancak boot sorunu sebebiyle çok uğraştım ve çeşitli kombinasyonlarla 20nin üzerinde kurulum yaptım ama sonunda boot sorununu da çözdüm.
Boot sorununu çözerken chemeleon kurulumu için elimdeki son chameleon sürümü olan 2700 sürümünü vietnam tooldan kurdum. Ayrıca technopat ta bulunan chameleon rehberinde belirtilen fakesmc kextini rehberde belirtilen araçtan kurdum. Daha sonra , asi22tr'nin acer 5741g için verdiği kextleri fakesmc hariç olmak üzere kurdum çünkü fakesmc daha önce kurulmuştu; bu işlemlerden sonra yeniden başlattığımda sistem sorunsuz bir şekilde ve makul bir hızda boot oldu.
Boot dan sonra appstore hesap kullanma sorunu yaşadım ama onu da yine bu forumda belirtilen şekilde, (bir kaç dosyayı silme ve boot sonrası ethernet kartının en0 olarak öncelikli olması işlemi ile) çözdüm.
Şimdi tek sorun, imessege ve facetime'in çalışmaması ancak kurulu sistemi riske atmak istemiyorum, basit bir yöntemle sorun çözülürse o zaman düşünebilirim.
Başlığı açıp, çözüm önerilerimde bulunan asi22tr ve yosemite imajı için @montezuma'ya teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kamera çalışmadığı için imessege ve facetime da sıkıntı yaşıyorsunuz. İmessege ve facetime için ek uygulama kullanmanız gerekecektir. Kamera kontrol uygulaması ile sorunu çözebilirsiniz. Yapmanız gereken imessege ya da facetime uygulamasını çalıştırdıktan sonra kamera kontrol uygulamasını da çalıştırmanız.

Kameram uygulama olmadan çalıştığı halde, imessege ve facetime çalışmıyor; bilgisayarımın machintosh olmadığından apple in orjinal bir mac bilgisayar seri numasaı kaydı istediğimden bu sorunun oldukça güç bir şekilde çözüldüğünü okudum forumlarda, ama başka pratik bir çözüm varsa uğraşabilirim.

Bir sorunum daha var, sistem ısınıyor. Aynı bilgisayarda windows 10 da kurulu ve daha önce de benzer şekilde windows ısınmaya karşı kendini korurken, yosemite de ısınma bugün kapanma ile sonuçlandı. Sanırım işlemci ısı yönetimi ile ilgili bir sorun var. Çözümü ne olabilir?

Bağlantılı mı bilmiyorum ama son zamanlarda (mac kurmadan da önce) bilgisayarı ilk açtığımda acer yazısı daha uzun süre ekranda kalmaya başladı, önceden çok kısa belki bir saniye görünüp kaybolduğu halde şimdi 3-4 saniye sürüyor. Neden olabilir?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı