Acer Aspire 5742 PEV71 Model laptopa Windows 10 Home yüklediğim de Wi-Fi driveri güncellemedi ve şu an çalışmıyor. Kendi sitesinde de maalesef W7 32 ve 64 Bit harici desteklemiyor. Bulabilme ihtimalimiz var mı yoksa Windows 7 olarak kullanmaya devam mı etmeliyim?
Özellikler;
Intel Core I3-370M.
3GB RAM.
NVIDIA GT 420M.
320GB HDD.
Bilgisi olan yok mu ?
Wi-fi yi formattan sonra hiç görmedi. 1203 son güncelleştirme ve normal bütün güncelleştirmeler dahilinde de sonuç aynı. Acer sitesinden Windows 7 64 bit Atheros ve Broadcam Wi-fi driverlerini yüklediğim halde çalıştırmadı. Yardım edebilcek yok mu ?
Ethernet driverini kendi otomatik kurdu. Broadcam olarak sıkıntısız çalıştırıyor.
Aygıtların donanım kimliği ile aradığınız sürücüyü çok daha kısa sürede bulabilirsiniz. Dünya üzerindeki neredeyse her bilgisayar parçasının bir Vendor (Üretici) ve bir de Device (Aygıt) ID'si yani kimliği vardır. VEN yani Vendor üreticinin kodudur.
Leptop altında ki sdn numarasını sitte yazdığım da 5742G serisi çıkıyor sadece Windows 7 32 64 olarak çıkıyor. Ama ben mi birşey kaçırdım acaba. Ethernet olan Broadcam Wi-fi olanı leptop hiç görmediği için hangisi göremiyorum.
Tanımlılarda gözükmüyor, tanımsız da cihaz yoksa kartında sorun vardır. Tanımsız varsa onun donanım kimliğine bakman gerek.
Driverı yüklü olmasa da en azından tanımsız aygıt olarak gözükmeli.