Acer Aspire 5742G Laptopun Mavi Ekran Verip Resetlenmesi

JesusYz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptop açılıyor normal bir şekilde çalışıyor RAM, işlemci, disk, HDD hepsi %10'u geçmiyor ama oyun oynarken sıcaklık; işlemci 85 - 95 derece arası değişiyor ekran kartı maksimum 70 dereceyi geçmiyor (CS:GO ve LoL oynarken) normal boşta sıcaklıgı ise 40 - 45 derece arasında.
Sorunum ise normal çalışırken PC donuyor ve dırrrrrr diye bir ses cıkarıp reset atıyor. Bazen ne ses ne de mavi ekran direk kitleniyor, hiç bir işlevi çalışmıyor. Bu aralar dırekt mavı ekran verıyor ve kapanıyor ama bu sorun fan çok hızlı çalıştıgı zaman gerceklesıyor. 1 haftada 3 kez format attım Win 10'da daha cabuk mavi ekran verıyor win 8.1'e geçtiğim zaman azalmaya başladı sorun nedeni bilmiyorum ses kartı dedim olmadı, işletim sistemi dedim yine olmadı ekran kartı driver vb. full güncel, driverler hepsi güncel ama sorun hala devam ediyor HDD yeni aldım HD tune ile test ettim 0 error. Daha önce hiç boyle bir sorunla karşılaşmadım bu 2 haftadır oluyor ve çogunlukla oyun oynarken oluyor.
Bu sorun PC'ye RAM taktıktan sonra oluşmaya başladı ama yenı taktıgım RAM'ı çıkardım tekrar mavi ekran verdi RAM'ler farklı hızdalar.
  • Intel Core i5 M460 2.53 GHz
  • 8 GB RAM (1 tanesi DDR3 1066 MHz, 1 tanesi DDR3 1333 MHz)
  • 1 GB GT420M
  • ACER 5742G
Laptop ısı değerleri normal çalışır hali:

pc özellikler.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı