Acer Aspire 5742G NVIDIA yüksek performanslı grafik işlemcisi çalışmıyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 - İ5 12450H - 16GB Ram
Arkadaşlar bilgisayarım laptop markası Acer Aspire 5742G 1 hafta önce Windows 10 yükledim ama çok eski versiyonunu. Sonra Windows 10 kendi kendine en son sürümüne güncelledi ve bir hata verdi. Ekran sürücüsü başlatılamadı yerine Windows ekran sürücüsü kullanılıyor ve başlat menüsü açılmıyor diye bende eski NVIDIA driver bu güncellemeyi desteklemiyor diye NVIDIA'yı Windows 10 64 Bit versiyonuna güncelledim ve hata düzeldi. Sonra NVIDIA denetim masasını açtım 3D ayarlarına girdim sonra tercih edilen grafik işlemciyi NVIDIA yüksek performanslı grafik işlemcisini seçtiğimde yine aynı şey oluyor. Ekran sürücüsü başlatılamadı diyor ve başlat menüsü açılmıyor. Simsiyah oluyor ve sonra ekran gidiyor bende, uyku moduna alıp tekrar açtığımda bilgisayarı Intel ve NVIDIA devre dışı bırakılmış oluyor ve ekran çözünürlüğü 1024X768'de kalıyor. Bunun çözümü nedir? Ekran kartı: NVIDIA GT 420M İşlemci: Intel i5 480M ama 3D ayarlarından entegre grafik işlemcisini seçince sorun olmuyor. Ama mouse kasıyor yani sorun olmadan yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçmem gerek ama seçince hata oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı