Çözüldü Acer Aspire 5742Z laptopa format atılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

straightsix

Attopat
Daha fazla  
RAM
2+8 ddr3
SSD veya HDD modeli
Sandisk 480 ve hitachi Hdd
Ekran kartı
İntel hd
İşlemci
Pentium p6200
Merhaba arkadaşlar vahim bir sorunum var, saatlerimi harcamama rağmen çözemedim, yardımlarınızı bekliyorum.
Konu şu ki 2010 model bir Aspire 5742Z laptop var elimde, SSD taktım bu diske Windows yüklemek istiyorum ve normalde de bu işlerle uğraşıyorum sorun yaşamıyorum. Lakin bu laptopa ne yaptıysam başaramadım. Denediğim şeyleri yazayim. Üzerinde Windows 8 Pro kurulu ve sorunsuz çalışıyor
  • Windows 10-8.1-7 64 ve 32 Bit sürümleri denedim
  • USB hazırlarken UEFI ve MBR denedim. UEFI'de Legacy only uyarısı veriyor zaten
  • Rufus'ta eski BIOS'lar için düzeltme kısmı acik(kapalı olunca bootmgr eksik hatası veriyor)
  • Aldığım SSD'ye farklı PC'de Windows'u kurup taktım no bootable disk hatası veriyor
  • Hiçbir sürümde yükleme ekranına gelemiyorum sürekli restart atıyor laptop
Yardımcı olabilir misiniz? 😂 Düşünmekten beynim ağrıdı artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD'yi dönüştürücü ile başka bir bilgisayardan to GO ile format at bende Travelmate var onda da aynı sorunu yaşayıp bu şekilde çözmüştüm.
Sorunu çözdüm arkadaşlar, yeni aldığım RAM'i çıkarınca düzeldi her şey. İşin garibi aynı RAM içinde kurulu Windows 8'le sorunsuz çalışıyordu.🤦🏻‍♂️
SSD'yi dönüştürücü ile başka bir bilgisayardan to GO ile format at bende Travelmate var onda da aynı sorunu yaşayıp bu şekilde çözmüştüm.

Sorunu çözdüm arkadaşlar, yeni aldığım RAM'i çıkarınca düzeldi her şey. İşin garibi aynı RAM içinde kurulu Windows 8'le sorunsuz çalışıyordu.🤦🏻‍♂️

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı