Acer Aspire 5745G Kullanılabilir RAM Azalma Sorunu

Ayberk793

Hectopat
Daha fazla  
PC'yi alalı 3-4 yıl oldu Aspire 5745G modeli ilk aldığımdan 1 ay önceye kadar 3 GB RAM sıkıntısız kullanıyordum, 1 ay önce format attım Windows 7 home 64 Bit den Ultimate 64 bit e çevirdim RAM 3 GB (kullanılabilir 2.74) oldu. Biraz ayarları kurcaladım daha kötü oldu. Şimdi 500 MB'dan fazlası eksildi. Yardımcı olur musunuz?
  • Intel i3 380M
  • 3 GB RAM
  • GT 420M 1 GB Ekran Kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bilgisayarın i5 işlemcilisini şuan kullanıyorum. Neden satın aldığınızı sorabilir miyim? Çünkü 6 yıllık eski bir bilgisayar ve fiyatını merak ettim.

Windows 10 a geçmenizi tavsiye ederim. Windows 7 den daha hızlı. RAM'in düşmesinin nedeni paylaşımlı ekran kartı o RAM'i yiyor. Normal bir durum.

Ben 2 adet Hi-Level 4GB 1066MHz DDR3 Notebook Ram (HLV-SOPC8500D3/4G) Fiyatı bu RAM'den aldım. Bir çok RAM denedim ama uygununu bulamadım. Bunu tavsiye ederim eğer RAM takviyesi yapmak isterseniz.

SSD de alırsanız rahat edersiniz hız konusunda.

Fakat daha önce yazsaydınız bu harcamaları yapmadan ve bu bilgisayarı almadan yeni nesil 0 bilgisayar almanız daha mantıklıydı.

Bir de en önemlisi BIOS güncellemesi yapın mutlaka. O da: http://global-download.acer.com/GDFiles/BIOS/BIOS/BIOS_Acer_1.19_A_A.zip?acerid=634390614629177744&Step1=NOTEBOOK&Step2=ASPIRE&Step3=ASPIRE 5745G&OS=ALL&LC=tr&BC=ACER&SC=EMEA_25#_ga=1.151066361.1191163362.1460640073

Ayrıca bende 330M var ve güncel NVIDIA driverları kullanamıyorum Intel HD ile birlikte. Bu yüzden BIOS'tan Intel HD'yi kapattım sadece NVIDIA kullanıyorum. Eğer siz ikisinin de güncel sürümünü aynı anda kullanabiliyorsanız siz açık bırakın.

Ram takviyesi düşünüyorum aslında Windows 10 korsan indirmeye başladım pişman olmam inşallah (bende orjinal w7 var win 10 ücretsiz geçiş yapılıyormu)
Alma sebebim yok babam aldı 1500tl den 900tl ye düşmüştü aldığım zamanlarda açmadığı oyun yoktu hem 4 sene önce pc ler o kadar gelişmiş değildi ki ve çok pahalıydı
tek çözüm Ram eklemek gibi duruyor BİOS erişimi çok çok kısıtlı zaten
64BİT mi 32BİT mi kurayım

Son düzenleme:
Ram takviyesi düşünüyorum aslında Windows 10 korsan indirmeye başladım pişman olmam inşallah (bende orjinal w7 var win 10 ücretsiz geçiş yapılıyormu)
Alma sebebim yok babam aldı 1500tl den 900tl ye düşmüştü aldığım zamanlarda açmadığı oyun yoktu hem 4 sene önce pc ler o kadar gelişmiş değildi ki ve çok pahalıydı
tek çözüm Ram eklemek gibi duruyor BİOS erişimi çok çok kısıtlı zaten
64BİT mi 32BİT mi kurayım
Ben bilgisayarı yeni aldın sandım. Herşeyden önce yolladığım BIOS güncellemesini yap.
Kesinlikle 64 bit orjinal varsa ücretsiz yükseltme yapıp sonra tekrar temiz Windows 10 kurmanı tavsiye ederim. Temiz kurulum önemli. RAM alırsan bunu al.

Ve buna da gözat [Çözüm] Isınma ve Performans Düşüşü

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı