Acer aspire 5750G'ye Mac OS 10.9.2 kurulabilir mi ?

Evet orada disk zaten GPT bölümlenmiş.
Ben sonradan baktım benim diskim MBR blümlenmiş. Ama indirdiğim linkte MBR yaması uygulanmış yazıyor bir sorun olur mu? Oluyorsa MBR' yi GPT' ye çevirebilir miyiz ? Bios'a baktım değiştirme ayarı yokmuş. İndirdiğim site : Mac OS X Mavericks 10.9 RAW İmajı | Technopat Sosyal
Tekrar yama uygulamama gerek var mı?

MBR olduğunu rehberdede kullanılan Paragon Partition Manager' dan öğrendim
paragon ekran alıntısı.PNG

MBR diskimi GPT' ye çevirebilir miyim? Çevrilebilirse sizce çevirmeli miyim ? Kullanırken herhangi bir farklılık olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
MBR bölümlemeyi GPT'ye çevirebilirsiniz ancak bunun için diski komple formatlamanız gerekir.
Tamam ben yaparım zaten dosyalarım da az hemen yedekler çevirebilirim.
Hem bu sayede seçim menüsü gelmiş olur rehberde işletim sistemi seçim menüsünün gelmesi için ilk önce Mac os kurulmalı diyordu. Ama kesin olur mu ?
Yani Mac kurarken windows dahil diğer bütün bölümleri sileceğim ve Mac kuracağım öyle mi? Eğer öyleyse kurulumun hangi aşamasında GPT' ye çevireceğim.

GTP' ye çevirince bios değişir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
GPT 'ye çevirince bios değimez. GPT çevirmek için Mac OS kurulumundayken Disk İzlencelerinden Bölüntüleme kısmına geleceksiniz ve istediğiniz bölümleri oluşturduktan sonra sol alttaki Seçenekler butonuna tıklayacaksınız açılan menüde size 3 seçenek sunacak bunların arasından GPT'yi seçip bölüntüle diyeceksiniz. Kurulumu yaptıktan ve Mac OS masaüstüne eriştikten sonra Windows kurulumuna geçerek Windows için ayırdığınız FAT bölüme Windows'u kuracaksınız.

GPT 'ye çevirince bios değimez. GPT çevirmek için Mac OS kurulumundayken Disk İzlencelerinden Bölüntüleme kısmına geleceksiniz ve istediğiniz bölümleri oluşturduktan sonra sol alttaki Seçenekler butonuna tıklayacaksınız açılan menüde size 3 seçenek sunacak bunların arasından GPT'yi seçip bölüntüle diyeceksiniz. Kurulumu yaptıktan ve Mac OS masaüstüne eriştikten sonra Windows kurulumuna geçerek Windows için ayırdığınız FAT bölüme Windows'u kuracaksınız.
Çok teşekkürler çok iyi anlattın keşke herkez böyle anlatsa.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı