Acer Aspire 6930G modeline mac os x kuramıyorum

İbrahim Uysal

Hectopat
Daha fazla  
Acer Aspire 6930G modeline Mac OS X kuramıyorum yardım ederseniz çok sevinirim. Özellilleri:
  • Intel core 2 Duo T6600 2.20
  • 4 GB DDR2 Ram,
  • Ati Hd 4650 1 Gb paylaşımsız ekran kartı,Windows 7 yüklü bilgisayarda. Disk bölüp partition managerle biçimlendirdim.
Mac os x 10.9.3 sürümünü indirdim usb'ye yazdırdım ama herşeyi aynen uyguladığım halde siyah ekranda kalıyor. Komut -v iken -x olarak değiştirdim GraphicsEnabler=Yes yaptım ama yine aynı. Bazen ekranda sadece Apple logosu görünüyor ve donup kalıyor. Ne yapacağımı bilemedim. Şimdiden teşekkür ederim.
2014-06-12_19-38-16_898.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuruluma geçmeden yapıyor bunu. Install mac os x diyorum ve ekrana bu geliyor. Chamelon'u denedim onda da aynı yapıyor, hatta başka bir hata veriyor. Onun da resmini ekliyorum. Orda da aynı işlemleri uyguladım ama olmadı malesef :(. Lütfen yardım edin.

"Sorun yaratan Kext'leri Transmac ile silebilirsiniz (System/Library/Extensions)! Aynı zamanda sorun yaratan kernelcache dosyalarını da silebilirsiniz (System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup)!

Bütün sürücüler sorunsuz yüklenmesine rağmen tam yükleyiciye ulaşma esnasında duruyorsa ekran kartı sürücülerini (Kext) silebilirsiniz:

• ATI = AMDRadeon* ve ATI*
  • Intel = AppleIntelHD*, AppleIntelSNB* ve AppleIntelFramebuffer*
  • nVidia = NVDA* (ve varsa GeForce*)

Alternatif olarak Single User Mode'da boot ederek Kext'leri başka bir klasöre de taşıyabilirsiniz (Clover'da boşluk tuşuna, Chameleon'da ise ok tuşlarına basarak seçebilirsiniz bu modu).

Single User moduna girdikten sonra çalıştıracağınız komutlar:

Kod:
fsck -fy
mount -uw /
mkdir /kext_backup
cd /System/Library/Extensions
mv AppleIntelHD* AppleIntelSNB* AppleIntelFramebuffer* AMDRadeon* ATI* GeForce* NVDA* /kext_backup
rm ../Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache
reboot

Not: single user mode için -s komutu gerekir."

Bendeki Chamelon böyle görünüyor neden bilmiyorum.
Bu da Chamelon'da verdiği hata...

Dosya Ekleri

• 2014-06-12_20-05-52_680.jpg
    2014-06-12_20-05-52_680.jpg
    321,1 KB · Görüntüleme: 402
  • 2014-06-13_10-31-53_9.jpg
    2014-06-13_10-31-53_9.jpg
    433,6 KB · Görüntüleme: 388
Bu işte çok yeniyim yanlış anlamazsanız bunları nereye girecegimi sorabilir miyim? Transmac ile nasıl silebilirim?

Ben bu işte çok yeniyim. Yanlış anlamazsanız bikaç bişey sormak istiyorum. Transmaci bilgisayara mı kuruyorum? Nasıl siliniyor? Verdiginiz kodları nereye gireceğim? Şimdiden teşekkür ederim.

Transmac programını; Windows kurulu bilgisayara kurup, imaj içinden sileceklerinizi siliyorsunuz. Örneğin; /System/Library/Extensions demişse; System klasörünün içindeki Library klasörünün içindeki Extensions klasörünün içindekiler demek gibi...
Ayrıca kod/komutu söyledim size:
Komutları, Chameleon için; ekran geldiğinde klavyeden yazın. Clover için; options butonuna girip/tıklayıp/enterlayıp, boot args kısmına enterlayın ve komutu girip enter tuşuna basıp, 2 kez esc yapın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı