Acer Aspire 7 A715-51G neden alınmamalı?

bariskov

Centipat
Daha fazla  
2 hafta önce satın aldığım Acer Aspire 7 A715-51G ile ilgili bütün yaşadıklarımı buraya dökeceğim almayı düşünen herkese fikir olur.
Öncelikle ilk gün Windows 11 kullanmak istemediğim için Windows 10'u flash yardimiyla bilgisayara kurdum. Eger internete Wireless yoluyla baglanmayi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü Wireless'i kullanabilmeniz için oncelikle bilgsiayarin Wireless driverini Update etmeniz gerekiyor. Bilgsiayara Windows kurarken disk yönetimi bölümünden bilgisayarin kendi diskinden belli bir alanı sürücüleri yuklemek için bir programa ayırdığını görebilirsiniz ancak ne yazık ki bu driver Update programı Windows 10 desteklemiyor. Evet korkunç, bilgisayarinizi Windows 10 kullanmak istiyorsaniz ve evinizde lan kablosu yoksa hiçbir driverinizi guncelleyemiyorsunuz. Ben şanslıyım ki lan kablosu yoluyla internete bağlanarak Acer'in kendi sitesinden bilgisayara ait seri numarasini girerek önüme sundukları driverları teker teker el ile guncellemeye başladım. Bazı driverları düzgün guncellenmedi sebebini ararken bir de ne göreyim, bilgisayarın seri numarasini girdikten sonra driverlerin yalnizca Windows 11 64 Bit basligi altında indirilmeye sunulduğunu gördüm ve yavas yavas bilgisayarın Windows 10 da düzgün calismayacagini dusunerekten vakit kaybetmeden Windows 11 kurdum. Windows 11 kurduktan sonra Windows 10 da desteklenmeyen driver programi yardımıyla butun driverları guncelledim. Sonrasında en büyük problemlerim simdi başlıyor. Bu bilgisayar satılırken internet sitelerinde donanım ozellikleri başlığında işlemcisi için Turbo ile 4.4 MHz'e kadar cikabildigini sunarak satmaya çalışıyor. Tamamen yalan. İşlemciyi cok fazla kullanmak isteyen oyunlar oynarken fpsinizde ciddi düşüşler gorebilirsiniz bunun sebebi şu; 1240P'nin maksimum Turbo gücü 64W'tır. Acer bunun uzun süreli kullanım için çok fazla olduğuna karar verdi ve güç sınırlarını 28W temel güç spesifikasyonuna kilitledi. Bunu yapmak için yerleşik bir denetleyici (ec) kullanırlar. Uzun süreli kullanımda ThrottleStop 28Win üzerine çıkacak şekilde kullanılamaz. Kısıtlayıcı güç sınırı ve bd prochot kısıtlaması CPU'yu yalnızca 75°c ile sınırlıyor. Acer nihayet yarı düzgün soğutma sistemine sahip bir dizüstü bilgisayar üretti ancak bilgisayarınızdan maksimum performans almanızı önlemek için kısıtlamayı kullanıyor. Bununla ilgili ne yapabilirsin? Kesinlikle hiçbir şey. Her şey kilitlendi. Acer'ın size sağladığı performanstan memnun olmalısınız. (bu açıklama baska bir kullanicidan alıntıdır) evet bu problemi oyun oynarken işlemcinin hızının kendisini otomatik olarak 1.6MHz'e kitlediğini program yardımıyla gördükten sonra anladım ve araştırmaya başladım. ThrottleStop programıyla karşılaştım ve ne yazık ki bu programi kullanamayacaginiz sekilde dizayn edilmis bilgisayarınız buna da engel oluyor. Acer'in kendi sitesinde yorumlar kısmında hoparlör ses patlaması SSD cızırtı problemi ile alakali birçok kisiden sikayet gördüm ve aynılarını ben de yaşıyordum. Direkt Vatan Bilgisayar aracılığıyla satın aldığım Acer Aspire 7 bilgisayarını iade etmek için musteri hizmetleri ile görüşüp problemleri teker teker anlatıp kullanici yorumu adı altında iade istedik.
Laptop alırken aşağı yukarı ayni donanima sahip diger laptoplardan biraz daha ucuz olması yönüyle sizi çekmesin çünkü bu laptop yazlianin aksine cok daha berbat performansa sahiptir işlemci kısıtlamalari sebebiyle. 2 bin 3 bin TL verip daha kaliteli başka markalardan satın alabilirsiniz sakın böyle bir şeye kendinizi bulaştırmayın çünkü internette bu laptop marka modeli ile alakali cok fazla konu başlık test vs. yok. Almayın önermeyin başınızı agritmayin laptop alacagim diye bela satın almayın.

Yazmayı unuttuğum bir şey var, laptopu aldiktan sonra CPU benchmark testine soktuğunuz zaman Acer'in koymus oldugu sınır dolayisiyla CPU benchmark test sonucunda; "performing way below expectations" sonucuyla karsilastim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı