Acer Aspire 7 klavyedeki Delete NumLock ve numpad 6 çalışmıyor

agah7

Centipat
Katılım
9 Ekim 2022
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 gb ram
SSD veya HDD modeli
500 gb ssd
Ekran kartı
RTX3050
İşlemci
AMD 5500U
Merhaba iyi günler dilerim. Acer Aspire 7 kullanıcısıyım ilk aldığım zamanlar belirtmiş olduğum tuşlar tam çalışıyor olmasına ragmen su an belirtmiş olduğum tuşlar çalışmamakta. Önceden çalışmadığı oluyordu ama belirttiğim tuşlara ardı ardına çalışana dek basınca bir anda çalışmaya başlıyordu. Ta ki yakın zamanda tamamen çalışmayı kesene dek. İnternete klavye tuş testini açarak sorunu çözmeye çalışırken bir şey fark ettim, aslında bilgisayar tuşları algılıyor çünkü klavye testini açıp çalışmayan tuşlara aynı anda basıp başka çalışan bir tuşu bastığımda alakasız bir tuşu algılıyor. Size daha açıklayıcı olarak şöyle anlatayım, çalışmayan tuşlar olan delete NumLock ve 6 tuşuna aynı anda basarken numpadden 4 bastığımda X komutuna basılmış olarak gösteriyor klavye testinde. Kendimce burada sorunun donanımsal değil yazılımsal bir şey olduğunu düşünmeye başladım. Bunun çözümünü bilen varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim. Tekrardan herkese iyi günler dilerim.
 
Klavyenizde tuşların arasında yemek kırıntısı vs. girdi ise kauçuk membranı yırtmış ve zarar vermiş olabilir. 1 yıllık ise servise göndermenizi şiddetle tavsiye ederim.
 
Dediğiniz gibi fiziksel bir zarar verme durumu olmuş olsaydı konunun ikinci kısmında anlattığım farklı tuş kombinasyonları yapınca farklı komut verme durumunun da gerçekleşmesi imkansız olmaz mıydı ?

up
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı