Rehber Acer Aspire 7 laptop kullanmak mantıklı mı?

lasthyren

Hectopat
Herkese selam, kullandığım laptop modeli Acer Aspire 7 serisi GTX 1650 ekran kartı, İşlemci AMD Ryzen 5500U, 2x8 DDR4 3200mhz (16 GB) Ram kullanıyorum son zamanlarda çıkan oyunları oynayınca çok ısınıyor ve ses çıkarıyor pc' yi geçen sene almıştım sizce beni kaç sene daha götürür? veya elime geçen ilk fırsatta sizce yeni bir pc almalı mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.

Kullandığım modelin ayrıntıları altta:

Ben kullanıyorum o kadar da iyi degil sen bilirsin hocam fazla oyun oynamayacaksan günlük işlerde iyi.

Herkese selam, kullandığım laptop modeli Acer Aspire 7 serisi GTX 1650 ekran kartı, işlemci AMD Ryzen 5500U, 2x8 DDR4 3200MHz (16 GB) RAM kullanıyorum son zamanlarda çıkan oyunları oynayınca çok ısınıyor ve ses çıkarıyor PC'yi geçen sene almıştım sizce beni kaç sene daha götürür? Veya elime geçen ilk fırsatta sizce yeni bir PC alınır mı? Önerilerinizi bekliyorum.

Kullandığım modelin ayrıntıları altta:

RTX 3050 versiyonu var açıkcası işlemcisi yüzünden performans kaybı veriyor, çokta kötü bir laptop değil ama zamanında en ucuz RTX laptop olarak almıştım. Seni tatmin etmiyorsa değiştir derim.

RTX 3050 versiyonu var açıkçası işlemcisi yüzünden performans kaybı veriyor, çok da kötü bir laptop değil ama zamanında en ucuz RTX laptop olarak almıştım. Seni tatmin etmiyorsa değiştir derim.

Gündelik işler icin iyi gitsede oyunlarda kötü oluyor hocam eğer konu sahibi oyun oynayacaksa daha iyi bir modele bakmalıdır bence.

Ben kullanıyorum o kadar da iyi degil sen bilirsin hocam fazla oyun oynamayacaksan günlük işlerde iyi.
Ben oyun için almıştım, şimdi çok pişmanım şarj dayanmıyor, %100 fulldeyken 2,5 saat olmadan sarj bitiyor hem de yanıyor ve ses çıkıyor 5 ay önce termal macun sürmüştüm. En iyisi yeni bir tane pc almak en kısa zamanda. önerebileceğiniz şarjı uzun süre dayanan ve ses cıkarmayan ayrıca işlemcisi ve ekran kartı iyi bir model gaming laptopları link eşliğinde verirseniz sevinirim konuyu okuyanlar bütçem maks. 28.000 - 30.000 arası olur.

Ben oyun için almıştım, şimdi çok pişmanım şarj dayanmıyor, %100 fulldeyken 2,5 saat olmadan şarj bitiyor hem de yanıyor ve ses çıkıyor 5 ay önce termal macun sürmüştüm. En iyisi yeni bir tane PC almak en kısa zamanda. Önerebileceğiniz şarjı uzun süre dayanan ve ses cıkarmayan ayrıca işlemcisi ve ekran kartı iyi bir model Gaming laptopları link eşliğinde verirseniz sevinirim konuyu okuyanlar bütçem maksimum 28.000 - 30.000 arası olur.

28bin 30bin TL arası benim bildigim fazla laptop yok ama başka form üyelerinden yardım alabilirsiniz.

Ben oyun için almıştım, şimdi çok pişmanım şarj dayanmıyor, %100 fulldeyken 2,5 saat olmadan sarj bitiyor hem de yanıyor ve ses çıkıyor 5 ay önce termal macun sürmüştüm. En iyisi yeni bir tane pc almak en kısa zamanda. önerebileceğiniz şarjı uzun süre dayanan ve ses cıkarmayan ayrıca işlemcisi ve ekran kartı iyi bir model gaming laptopları link eşliğinde verirseniz sevinirim konuyu okuyanlar bütçem maks. 28.000 - 30.000 arası olur.
Oyun harici programları işlemcinin grafik birimiyle çalıştırıp güç tasarrufunu açarsanız 5 saat götürür pili. Isınma konusundada bilgisayarın altını yüksek tutun masayla bir kullanırsanız çok ısınır.

Şöyle bir şeye denk geldim, inceleyebilirsiniz.

3050li versiyonunu aktif olarak kullanıyorum, DLSS desteği ile çoğu oyunu oynuyorum. Yeni çıkan oyunlarda sorun yaşatıyor sadece. Örneğin Silent Hill 2'yi DLSS Performans ile 30-40 fps ama droplarla oynatıyor. Geçen sene mart ayında 12k fiyata almıştım. O dönem en uygun gaminglerden biriydi. Özellikle tercih etme sebebim ise ofis bilgisayarı gibi kaliteli dış malzemeye sahip olan bir gaming olmasıydı. Aynı fiyatlara monster vardı ama ofisimde plastik kasalı monster kullanmaktansa alüminyum kasa laptop kullanırım kafasıyla almıştım. Tam bir gaming laptop demem kesinlikle, fan gücü iyi değil fazla ısınıyor. Ama uygun fiyata denk getirirsen geçmişten 2021e çıkmış tüm oyunları sağlam oynatır diyebilirim. Güncelde Sekiro ve Bannerlord oynuyorum sekiro zaten çok iyi fps veriyor. Bannerlord da vanillada iken çok iyi ama çok fazla mod kurduğum için fps yer yer 40lara düşebiliyor.

3050li versiyonunu aktif olarak kullanıyorum, DLSS desteği ile çoğu oyunu oynuyorum. Yeni çıkan oyunlarda sorun yaşatıyor sadece. Örneğin Silent Hill 2'yi DLSS Performans ile 30-40 fps ama droplarla oynatıyor. Geçen sene mart ayında 12k fiyata almıştım. O dönem en uygun gaminglerden biriydi. Özellikle tercih etme sebebim ise ofis bilgisayarı gibi kaliteli dış malzemeye sahip olan bir gaming olmasıydı. Aynı fiyatlara monster vardı ama ofisimde plastik kasalı monster kullanmaktansa alüminyum kasa laptop kullanırım kafasıyla almıştım. Tam bir gaming laptop demem kesinlikle, fan gücü iyi değil fazla ısınıyor. Ama uygun fiyata denk getirirsen geçmişten 2021e çıkmış tüm oyunları sağlam oynatır diyebilirim. Güncelde Sekiro ve Bannerlord oynuyorum sekiro zaten çok iyi fps veriyor. Bannerlord da vanillada iken çok iyi ama çok fazla mod kurduğum için fps yer yer 40lara düşebiliyor.
Hocam bende de aynı ürün var. Bu aralar sık sık thermal throttling olmaya başladı sıcaklıklar 90'ın üzerine çıkıyor. Sizde de durum aynı mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı