Acer Aspire A315-21-23sp BIOS güncellemesi nasıl yapılır?

ulastoprak

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim Acer Aspire A315-21-23sp laptopum var BIOS güncellemesi yapmak istiyorum. SSD numarası Acer nxgnvEY00890413F647600 sitesinden en son sürümü indiriyorum setubla çalıştırdığım zaman aşağıdaki resimdeki hatayı veriyor. Sistemim önceden UEFI'ydi formatcı lagacy olarak değiştirmiş tekrar UEFI format atmak istediğimde mavi ekran veriyordu, şimdi de Acer yazısı takılı kalıyor ondan sonra mavi ekran veriyor. Lütfen BIOS'umu güncellememde yardımcı olun arkadaşlar.

bios.png

sistem.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu kendiniz anlatmışsınız legacy değil UEFI boot yapmanız gerekiyor ama sadece BIOS'a girip UEFI şeçmek kadar kolay değil. Yedekleme yapmazsanız tüm verileri kaybedeceksiniz. Windows kurulum USB'si yaratıp BIOS'ta UEFI boot şeçerek hard diski sıfırlayarak yeniden Windows kurmanız gerekiyor. Bilgisayarcı çok kötü bir iş yapmış. Evet BIOS güncellemenin maliyeti bu.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Rufus programı ile GPT olarak boot ediyorum daha sonrasında BIOS'a gelip UEFI seçiyorum ve seruce boot u kapatıyorum ama mavi ekran hatası veriyor bunun bir çözümü var mı?

Rufus ile GPT yani UEFI bir Windows yükleme USB'si oluşturdunuz ve BIOS'tan UEFI boot (secure olmayacak şekilde) olarak ayarladınız. Bundan sonra USB'den boot etmeniz gerekiyor eğer bu esnada hata veriyorsa hataya ait kod resim vs. yükleyebilir misiniz?

Şu an hata resmi elimde yok internette araştırmama rağmen çözüm bulamadım hiçbir şekilde UEFI olarak format ekranına gelemiyorum sürekli mavi ekran verip PC yeniden başlıyor bu sorun neden kaynaklanabilir?
ekranda hata yazmıyor açık bir mavi ekran sadece

USB yerine hard diskten Windows başlıyor. Bu da mavi ekrana sebep oluyor BIOS'tan Boot Order'ı değiştirin. 1. sırada USB'niz olsun

Bunu yapıyorum fakat yine aynı farklı bir çözüm yok mu acaba?
Yardımcı olacak biri yok mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı