ACER Aspire A315-34 %100 CPU kullanıyor

Anladığım kadarı ile bilgisayar yeni, Windows ayarlarda bulunan ''Kurtarma seçenekleri'' '' bu bilgisayarı sıfırla'' '' herşeyi kaldır tipi yapmak en kısa ve en basit çözüm gibi görünüyor. Bu yöntem pc de windows dışında bişey bırakmaz, format atmış gibi. uzunda sürmez.

Not: Bu soruna windows update sebep olabiliyor.
Bende de var bir ACER, 2511G Intel Celeron 3205U pc 4gb ramli, windows 10 la sorunsuz kullanıyorum.
Deneyeceğim, geri dönüş yapacağım.

Deneyeceğim, geri dönüş yapacağım.
Sorununun pc den mi yoksa sonradan yüklenen programlardan mı kaynaklandığını anlamak için windows kurtarma kısmından windowsu sıfırladıktan sonra windows güncellemelerini de tamamlayıp ondan sonra cpu ve ram kullanımını kontrol edersen sağlıklı olur. Aksi takdirde soru işaretleri bitmez ve şüphede kalırsınız.
Güncellemelerden sonra cpu/ram kullanımını kontrol edip sonrasında da windows görev çubuğunda arama kısmına:
*** Önce '' başlangıç uygulamaları '' yazıp ilgili ayarları, sonra da'' arka plan uygulamaları'' yazıp ilgili ayarları incelemeni öneririm. Özellikle arka plan uygulamalarını tamamen kapatmanın hiç bir mahzuru yok ama yine test için öncelikle kapatmayın, kendi programlarınızı da kurduktan sonra gerek duyarsanız kapatırsınız. Bu ayarlar her pc de performansı artırır. Umarım arkadaşınızın bilgisayarında sorun yoktur. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Hiçbir değişiklik olmadı, kurulumdan sonra hiçbir şey kurmadan daha klasik Windows'a isim verme kısmını vs. geçtikten sonra dahi bilgisayar açılır açılmaz CPU %100'e fırlıyor. Olduğu gibide kalıyor, ara ara düşüyor yükseliyor ancak 70'den aşağı hiç düşmüyor. Hiçbir program kurulu değil, hiçbir program açık değil. Güncellemeleri ve eksiklikleri giderdikten sonra bile sorun aynı. Evet tüm başlangıç uygulamalarını kapattım, arka plan uygulamalarını kapattım. Ne yaptıysam çözüm olmadı. Acer desteğe cihaz numarasıyla mail gönderdik, yardımcı olmazlar ise iade edeceğiz istemsiz bir şekilde. :(

Hiçbir değişiklik olmadı, kurulumdan sonra hiçbir şey kurmadan daha klasik Windows'a isim verme kısmını vs. geçtikten sonra dahi bilgisayar açılır açılmaz CPU %100'e fırlıyor. Olduğu gibide kalıyor, ara ara düşüyor yükseliyor ancak 70'den aşağı hiç düşmüyor. Hiçbir program kurulu değil, hiçbir program açık değil. Güncellemeleri ve eksiklikleri giderdikten sonra bile sorun aynı. Evet tüm başlangıç uygulamalarını kapattım, arka plan uygulamalarını kapattım. Ne yaptıysam çözüm olmadı. Acer desteğe cihaz numarasıyla mail gönderdik, yardımcı olmazlar ise iade edeceğiz istemsiz bir şekilde. :(
Üzüldüm, anlaşılan pc de sorun var, umarım size zorluk çıkarmadan iade alırlarya da değiştirirler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı