Çözüldü Acer Aspire A315-59G i5-1235U işlemci overclock nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atomic991

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, benim bir Acer laptopum var. Valorant'ta 150-200 FPS alırken, güncellemeler sonrasında bu değer 40-60 FPS'ye kadar düştü. Bu düşüş hem oyun keyfini etkiliyor hem de rekabetçi oyunlarda performansı doğrudan etkiliyor. Oyunun ilerleyen zamanlarında, yamalarla birlikte bu sorunun bir nebze olsun çözüleceğini düşünüyorum. Neyse, konumuza dönelim. İşlemcinin performansını biraz da olsa artırmak adına overclock yapmak istiyorum. Elbette, bu cihaz masaüstü gibi tam donanım kontrolü sağlamıyor ama elimden geldiğince sistemin sınırlarını zorlamak istiyorum. Termal durumlara da dikkat ederek küçük çaplı bir performans artışı bile bazı oyunlarda fark yaratabilir diye düşünüyorum. Bu işlemin diğer oyunlarda da etkili olacağını umuyorum. Özellikle CPU'ya dayalı oyunlarda birkaç FPS bile fark ettiriyor. başka yöntem önerecek kişiler cevap vermesin; çünkü her şeyi denedim ve bu yönteme son çare olarak başvuruyorum. Nasıl yapacağımı bilen veya bu konuda tecrübesi olan kişiler varsa, yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Özellikler:

Acer Aspire 3 A315-59G-57nu

Ekran boyutu:
15.6 inç

Ekran çözünürlüğü:
1920 X 1080 piksel

İşlemci modeli:
Intel Core i5-1235U

Bellek (RAM):
16 GB

İşletim sistemi:
Windows 11 Pro

GPU modeli:
NVIDIA GeForce MX550

2. GPU modeli:
Intel Iris Xe Graphics

Sabit disk (SSD) boyutu:
512 GB

Bütün özellikler: Laptopum

Maalesef, o işlemci ile overclock yapamazsın.

Çözüm
Hocam, hiç imkânı yok mu?
Zaten laptoplarda CPU OC işlemi masaüstüne göre çok çok daha az yaygın olan bir durumken i5 1235U gibi kilitli bir işlemci söz konusu olunca maalesef OC yapamazsınız hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı