Acer Aspire E1-571g bilgisayarı hızlandırmak

bnJunior

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Lexar 128GB SSD ATA Device
Merhaba Acer Aspire E1-571g modelli bilgisayar kullanıyorum (evet çok eski) ve son zamanlarda bilgisayar pek açılmadığı için bayağı bir yavaşladı. Bilgisayarı hızlandırmam için birkaç ayar önerir misiniz?(unlost FPS arttırma 2023 yaptım bu arada) aşağıda sistem bilgilerini bıraktım.

İşlemci: Intel(R) Core(tm) i3-3120M CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz
RAM: 4 GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 710M
İşletim sistemi: Windows 10

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bilgisayara sahiptim.2 ay öncesine kadar. Hatta benim ekran kartım Graphics 3000'di. Bilgisayarı en düşük ayarlara alsan bile çok performans bekleme çünkü bunu denemiştim fakat senin bilgisayarında olur mu bilmiyorum. Yapabileceğin mantıklı şeyler bilgisayarın parçalarını değiştirmen yani yükseltmek olacaktır. Genel ayarlar olarak windowsun performansını ayarla bölümünden windowsu en yüksek performans ayarına al, %temp% temizle, gereksiz uygulamaları ve dosyaları sil.

Merhaba Acer Aspire E1-571g modelli bilgisayar kullanıyorum (evet çok eski) ve son zamanlarda bilgisayar pek açılmadığı için bayağı bir yavaşladı. Bilgisayarı hızlandırmam için birkaç ayar önerir misiniz?(unlost FPS arttırma 2023 yaptım bu arada) aşağıda sistem bilgilerini bıraktım.

İşlemci: Intel(R) Core(tm) i3-3120M CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz.
RAM: 4 GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 710M.
İşletim sistemi: Windows 10.

Hocam ayakkabıcılar da bir laf vardır kullandıkça açılır burada ki durum da o bir nevi bende E1-572g cihazı var. RAM takviyesi yaparsanız biraz daha rahatlar sistem.

İşlemci: Intel(R) Core(tm) i3-3120M CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz
RAM: 4 GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 710M
İşletim sistemi: Windows 10
Cihaza termal macun bakımı yapmak, hafif bir işletim sistemi kurmak, var olan driver'ın en güncelini kullanmak.

Öncelikle yanıt yazan herkese çok teşekkürler. Mesajlara sıra sıra cevap vereyim:
1. temp, %temp% ve prefetch klasörlerini sık-sık temizlerim. Performans ayarları ise sadece "Ekran tipi yazı kenarlarını düzelt" ve "Simgeler yerine küçük resim göster" seçeneği açık.

2. RAM Takviyesi düşünüyorum 4 GB taktırmak fikrim var.

3. Temizliğe götüreceğim yakın zamanlarda (babam zaman bulursa). Windows 8, 7 veya Linux kullanamıyorum yani 7-8 ay kullanmıştım galiba Win 7 bir türlü ısınamadım. Driverlar ise Riot Games'e bilet atmıştım onların söylediği sürücüler kurulu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı