Acer Aspire E15 NVIDIA ekran kartını kullanma sorunu

Recep Erdoğan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar dostlar. :)

4 Gün önce aldıgım Acer Aspire E 15 E5-571G Laptop PC hakkında bir sorun yaşıyorum yardımcı olur iseniz sevinirim.
Bilgisayarı satın aldıktan sonra tüm driverleri ACER'in kendi web sitesinden güncelledim.
Daha sonra etraftan ve forum vb yerlerden aldıgım bilgilere göre Program Ayarı bölümünden oyunu ekleyip Yüksek Performanslı NVIDIA yaptım.

Daha sonra sabit olarak oynadıgım oyunu actım ve normalde almam gereken performansı almadım. Max 30 FPS daha sonra Oyuna Sağ tıklayıp Grafik İstemcisi ile calıştır dedim. Nvidia ile aşagıdaki hatayı aldım ve 1-2 böyle kullandım ve bunun böyle olmayacagını düşündüm ve Nvidianın kendi sitesinden driverimi buldum ve indirdim kurdum vb.

Ve tekrardan denemek için sağ tıklayıp aynı işlemi yaptım ve sorunsuz 120 FPS alıyorum vb. Aynı şekilde diger oyunlar vb sorun yok. Bilgisayarımı kapatım ve bu sabah actım ve aşagıdaki sorun gene oldu. Tekrardan yükledim güncelledim yöntemler denedim laptobu yüksek performansa vb aldım ama ne yaptım isem olmadı. Daha sonra her bilgisayarda olan administrator hesabı ile giriş yapıp ordan denedim. Sorunsuz calıştı ama kendi kullanıcıma gectim ve sorun aynı :( Kullandıgım kullanıcının yetki gurubu: Yönetici / Administrator. :(

Ne yapmam gerek arkadaşlar ? Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Y4QOnZ.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte ilk hatanızı burada yaptınız. Şimdi cihaza temiz bir Windows 10 Build 1607 kurun. Çünkü cihazın izinlerini bozmuşsunuz. Windows 10 kurduysanız zaten, 1607 sürümüne güncelleyin.

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum | Technopat Sosyal

Aynı Sorun bendede var :( Windows 10 Kullanıyorum Sıfırmala vb yapabilir miyim ?

Veya nereden 1607 sürümüne güncelleme yapabilirm ? Karşıdan yükleme vb mümkünmüdür ? Şuanda en güncel Windows 10 Home Single Language Kullanıyorum.

@Recep Baltaş

Bilgisayari dosyalari sakla diye sifirladim olmadi simdide tamami ile sifirla yaptim sizce olurmu ? Eyer olmaz ise bende pc ile gelen Win 10 SL lisansi var Microsoftun sitesinden indirdim isoyu kursam keyi kabul edermi ona göre olmaz ise format atacagim.

İşte ilk hatanızı burada yaptınız. Şimdi cihaza temiz bir Windows 10 Build 1607 kurun. Çünkü cihazın izinlerini bozmuşsunuz. Windows 10 kurduysanız zaten, 1607 sürümüne güncelleyin.

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum | Technopat Sosyal
Öncelikle Merhabalar , :)
Bilgisayarıma Windows 10 idi ve sizin tavsiyeniz üzere tekrar Windows 10 Single L. Yükledim.
Sorun aynen devam etmekte ne yapmam gerek ?

Bu konuda bilgisi olan veya yardımcı olabilecek varmıdır ? Acer MH Aradım ve bana bize böyle bir dönüş vb olmadı denildi servise yönlenlendirildi ? :( Ne yapabiliriz arkadaşlar ? :(

10240 eski ve ilk sürüm. 1607'ye geçin.
Öncelikle ilgi ve yardımınız için teşekkürler Recep :) Bu güncellemeyi standart Windows Update'den yapsam olurmu ? veya nasıl yapabilirim ?

Sabırsızlıkla Bekliyorum :rolleyes: Olursa bir duamı Alırsınız :) Teşekkürler.

:(

Sorunu cözdüm : How to uninstall and remove the Xbox app in Windows 10
Burdaki olaymış XBOX'un bazı olayları bunu engelliyormuş (neden bende anlamadım) ama bu komutu yaptım ve 100 FPS tadına tekrar döndüm :) Sorunu yaşayan arkadaşlar var ise bunuda deniye bilirler :) Teşekkürler , Recep Baltaş :)

Sorun giderildi fakat Uygulamaya Sağ tık > Grafik istemçisi ile çalıştır halen yetkiniz yok diyor (Sadece bende değil 3-5 arkadaşımdada aynı imiş) ama Kartımını sorunsuz aynen kullanmaya devam ediyorum programları ekliyerek :) İyi forumlar.

Şuanda Windows 10 SL Build 14393 En güncel sürümü (1607'de dahil) kullanıyorum.

-_- Güncellemeyi yaptım gene gitti :/ Ekran kartını kullanamıyorum ne sinir bir şey ya.

Tekrar silin XBOX App'ini. Bu arada konuyla ilgisi olmayabilir ama BIOS güncel değilse güncelleyin.

Şuanda Laptobu geri iade etmeyi düşünüyorum cok sinir etti :/ Xboxu tekrar sildim olmadı, Güncellemeden olabilir dedin onuda geri aldım tekrar sildim oda olmadı, Sıfırladım Xboxu sıfırladım gene olmadı. Bunu tasarlayan ve kodlayanın ellerinden öpmek lazım, Acer'i arıyorum böyle bir şey ilkkez sizden duyuyoruz diyorlar. Nvidia yönlendiriyorlar. Nvidia'da Acer'e. Adam akıllı 1 saat oyun oynayamadık Biosun V1.32 Yani şuanda en güncel öneriniz nedir ? :(

Gülerekten diyorum ki :D Şuanda calışıyor :D Ne desem boş.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı