Acer Aspire ES1-524-905J RAM Yükseltmek

yaschares

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2019
Mesajlar
427
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar kafamı karıştıran birkaç soru var.

Sisteme en çok yük bindiren oynadığım oyun CS:GO'da ki RAM kullanımım MSI Afterburner ile baktığımda bu şekilde;

FPS Bazı sahnelerde 60 bile olsa hafif bir takılma söz konusu, yani oyunda akıcılık yok.

Aynı oyunu alta alıp görev yöneticisini açtığımda ise bu şekilde;


Chrome'da 6-7 Sekme açtığımda da benzer tablo mevcut ve hafif takılmalar, 1-2 saniyelik gecikmeler başlıyor. Yani anladığım kadarıyla burada 5,4 GB sanal bellek ile birlikte kullanım var. Bu da RAM yetmezliği anlamına mı geliyor?

CPU-Z'de RAM bölümüne baktığımda ise bu şekilde gözüküyor;


Sistem özelliklerim;
AMD A9-9410
Toshiba TR200 240 GB SSD


APU olup, ekran kartı belleğini de RAM'den beslediğini düşünürsek, şu tabloda RAM arttırmak mantıklı mıdır? Yani asıl anlamak istediğim 8 GB RAM bir gereklilik midir? Bu sisteme yatırım yapmaya değer mi? Yani gözle görülür bir şekilde fark alır mıyım?

RAM almamı önerirseniz, bu RAM sistemim ile uyumlu mudur? CL9 olması sıkıntı yaratır mı? DDR3L bellek almam gerekiyor sanırım. RAM önerisinde bulunabilir misiniz? Laptopta boş RAM slotu mevcut.
 
Laptop taki Ramin gecikme değeri cl11. 4 gb 1600mhz cl11 1.35v Ram alacaksınız.

Kingston 4GB DDR3L KVR16LS11/4 1600MHz CL11 Low Voltaj Notebook Ram | ITOPYA

Bulabilirseniz 2. Elde daha ucuza alabilirsiniz ram
 
CL 9 olduğunu nereden çıkardınız. CL 11 olduğu yazıyor. Bellek Arama

Alacağım RAM için CL9 olur mu gibisinden sormuştum ama anladığım kadarıyla CL11 olması gerekiyor. Teşekkürler.


Laptop taki Ramin gecikme değeri cl11. 4 gb 1600mhz cl11 1.35v Ram alacaksınız.

Kingston 4GB DDR3L KVR16LS11/4 1600MHz CL11 Low Voltaj Notebook Ram | ITOPYA

Bulabilirseniz 2. Elde daha ucuza alabilirsiniz ram

Teşekkür ederim.
Arkadaşlar RAM yükseltme işlemini yaptım ve bir kaç gündür kullanıyorum fakat paylaşılan sistem belleğinin 4 GB olması fazla değil mi?


Chrome'da 20 sekme açık, evet kasma vesaire azaldı, takılmalar düzeldi fakat bilgisayar sanki 4 GB'in üzerine çıkmak istemiyor gibi ya da Windows kaynaklı RAM tüketimini izlemede bir hata mı var anlayamadım. Görev yöneticisinden baktığım zaman böyle gözüküyor ve ne zaman kontrol etsem 4'ün üzerine çıkmıyor bir türlü. Acaba bir sorun mu var?


Bu arada CPU-Z bu şekilde gösteriyor, dual channel çalışmıyor, yapmam gereken bir ayar mı var?


BIOS'u kontrol ettiğimde herhangi bir ayar yok. Yani ne paylaşılan sistem belleğini azaltabiliyorum ne de single dual ile alakalı bir şey yok.
Windows Bellek Tanılamayı kullandım, herhangi bir sorun çıkmadı.
 
Son düzenleme:
CPU-Z programında SPD kısmında bulunan slotların ekran görüntüsünü paylaşırmısınız. Ayrılmış sistem belleği için de bunu bir dener misiniz. Başlat Çalıştırdan MsConfig diyerek Sistem yapılandırma ekranının açın orda önyükleme kısmında gelişmiş seçenekleri tıklayın.Orda sağ üst köşede Bellek Üst Sınır seçeneğinde tik varsa onu kaldırın. Sistemi yeniden başlat.
 

Eski RAM;

Yeni aldığım RAM;



Sistem yapılandırmasında bellek üst sınırı tiki işaretli değil, yani orada bir sorun yok.
 
Sistem yapılandırmasında bellek üst sınırı tiki işaretli değil, yani orada bir sorun yok.[/QUOTE]

Peki üstsınır kaç görünüyor. 8 gb mı seçili üst sınır.
 
Sistem yapılandırmasında bellek üst sınırı tiki işaretli değil, yani orada bir sorun yok.

Peki üstsınır kaç görünüyor. 8 gb mı seçili üst sınır.
[/QUOTE]
Evet tiki işaretlediğimde 8192 MB oluyor, reset attım baktım değişen bir şey olmadı sonra tekrar tiki kaldırıp resetledim. Yani tiki açsamda, kapatsamda mevcut durum değişmiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…