Acer Aspire fanın hızlı ve sesli çalışması

omrbrksnmz

Hectopat
Daha fazla  
Daha önce Acer Aspire v3-772g sistem donma sorunu burada PC ile ilgili sorunları paylaşmıştım ve temiz kurulum yapmamı önermişlerdi. Temiz kurulumu yaptım fakat şöyle bir problemle karşılaştım;

Daha önceki konuda sorunlardan bahsetmiştim. Temiz kurulumdan sonra lisans sorunu olduğu için ekran kartı vs. deneme şansım olmadı ama fanın hızlı ve sesli çalışması sorunu maalesef devam ediyor. Bu konu hakkında da bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. İnanılmaz derecede rahatsız ediyor. Herhangi bir takılma yada sürtünme sesi değil sadece yüksek hızda ve sürekli çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
formattan sonrada aynı şekilde bu sıkıntıyı yapıyorsa sorunun fandan kaynaklı olduğunu sanmıyorum hızlı çalışıyorsa, fana yüksek elektrik gidiyordur bios ayarlarına bir bak ayarları default yap yine aynı şekilde bu hız sorunu devam ediyorsa servise gönder büyük ihtimalle ana kartta sorun vardır

formattan sonrada aynı şekilde bu sıkıntıyı yapıyorsa sorunun fandan kaynaklı olduğunu sanmıyorum hızlı çalışıyorsa, fana yüksek elektrik gidiyordur bios ayarlarına bir bak ayarları default yap yine aynı şekilde bu hız sorunu devam ediyorsa servise gönder büyük ihtimalle ana kartta sorun vardır

Şuan siz elektrik sorunu diyince aklıma şu geldi. Ben şuan çindeyim ve orjinal şarj aletimi getirmeyi unuttum ve çinden bir şarj aleti aldım. Orjinal değil fakat özellikleri aynı idi orjinal ile. Burada acer servisi nerede olduğunu bilmediğim için internetten satın aldım. Acaba şarj aletinden kaynaklı olabilir mi ? Ama şarjdan çıkarınca da aynı ses devam ediyor. Bide daha önce bios ayarlarına baktım fakat direkt fan ayarı diye bir bölüm göremedim. Farklı bir ismimi var acaba ?

Daha önce Acer Aspire v3-772g sistem donma sorunu burada PC ile ilgili sorunları paylaşmıştım ve temiz kurulum yapmamı önermişlerdi. Temiz kurulumu yaptım fakat şöyle bir problemle karşılaştım;

Daha önceki konuda sorunlardan bahsetmiştim. Temiz kurulumdan sonra lisans sorunu olduğu için ekran kartı vs. deneme şansım olmadı ama fanın hızlı ve sesli çalışması sorunu maalesef devam ediyor. Bu konu hakkında da bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. İnanılmaz derecede rahatsız ediyor. Herhangi bir takılma yada sürtünme sesi değil sadece yüksek hızda ve sürekli çalışıyor.
Hocam bende Aspire serisi kullanıyorum ama acaib bir fan sesi yok sadece convert yaparken çok ses çıkıyor. He bide Silkroad oynarken. :)

Fanlar o hızlarda dönerken, sıcaklık ne alemde acaba? Aida 64 sıcaklık değerlerini paylaşın bakalım bir.

Resimleri 5 dk ara ile çektim. Pc boş durumdayken yaklaşık 1,5 saat filan şarja kaldı. Derece yazan resimi 1,5 saat sonra aida64 u ilk çektiğimde attım. Diğerini de 5 dk sonra çektim. Bu 5 dk içerisinde herhangi bir işlem yapmadım. Sadece programda bilgilere baktım .

Dosya Ekleri

• derece.jpg
    derece.jpg
    81,9 KB · Görüntüleme: 293
  • derece2.jpg
    derece2.jpg
    77,7 KB · Görüntüleme: 276
80 derece boşta iken normal değil, 80 derece iken deli gibi dönüyordur fan tahminimce, eğer fan dönerken sağ veya sol hava kanalından çok sıcak bir hava üflemiyorsa, ya termal macun eskimiştir, donmuştur, o sağlam ise, bakır ısı borusu ısıyı iyi iletemeyecek hale gelmiştir, yani onun içinde bir tür gaz olur, o deforme olmuş olabilir. İlk önce termal macuna bakın, sonra aynı durum oluyorsa, ısı borusu sistemi değişmesi gerekir.

80 derece boşta iken normal değil, 80 derece iken deli gibi dönüyordur fan tahminimce, eğer fan dönerken sağ veya sol hava kanalından çok sıcak bir hava üflemiyorsa, ya termal macun eskimiştir, donmuştur, o sağlam ise, bakır ısı borusu ısıyı iyi iletemeyecek hale gelmiştir, yani onun içinde bir tür gaz olur, o deforme olmuş olabilir. İlk önce termal macuna bakın, sonra aynı durum oluyorsa, ısı borusu sistemi değişmesi gerekir.

Anladım dostum anlaşılan fan olayı benim çözeceğim bir sorun değil. Peki bu ısı PCnin performansını etkiler mi ? Çünkü aynı zamanda çok fazla sorun var PC'de. Acer Aspire v3-772g sistem donma sorunu Bu konuda sorunlarımı yazmıştım. W10 temiz kurulumu sonrası devam eden sorunları da yazdım. Bu sorunların sebebi bu sıcaklık olabilir mi ?

Tabi ki olabilir, çok ısınınca ısıyı tahliye edemeyince, işlemci frekans düşürme yoluna gide, o da performans düşüklüğü olur.

Kardeşim, bir termal macununu yenileyip, ızgarasını temizle. İnternette termal macunun nasıl sürüleceğine dair bilgiler var. Fanın hızlı dönmesi, bilgisayarın ısısından kaynaklanıyor demek ki.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı