Acer Aspire V3 571G laptopa yeni ekran alınmalı mı?

Yer
Milky Way
Dostlar bir konuda kararsız kaldım ve sizlere fikir danışmak istiyorum.

Acer Aspire V3 571G model, artık yaşlı sayılabilecek bir Laptop'um var. Ekranım bozuldu ve şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Yeni ekranlar oldukça pahalı. İkinci el veya sıfır bir ekrana 200-400 TL masraf ederek bu bilgisayarı tamir etmek mantıklı mı yoksa harici bir monitör mü almamı tavsiye ederdiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı laptop modelini bizzat ben aktif olarak kullanıyorum. Hatta bu yazıyı da V3 571G'den yazıyorum. Bence harici monitör almak en mantıklısı çünkü yeni bilgisayar aldığında ekstra masraf yapmazsın. Hem bu modelin ekranı sadece maksimum 60 Hz değerine çıkabiliyor.

Cahilce bir soru sormak istiyorum. Bu laptop'un HDMI çıkışı var bildiğiniz üzere. Bu çıkışın verdiği renk gamutu ve Hz değeri evrensel olarak sabit mi? Yani HDMI çıkışı ile şuradaki monitörü bağladığımda sağlıklı bir iş akışı sağlar mı?
Ben özellikle renk doğruluğuna önem veriyorum çünkü fotoğraf ile ilgiliyim.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

1595238906574.png

sRGB destekliyormuş ama fotoğraftan anlamadığım için başka renk aralığı belirtilmiş mi diye senin bakmanı istedim.

Baktım bulamadım internetten. Belirli programlar var PC'nin özelliklerini gösteren onlarda HDMI versiyonu görünüyordur diye tahmin ediyorum kesin bir bilgim yok. :D.
Anladım, peki neden HDMI'ın 1080P 120Hz desteklediğini belirttiniz?
Önerebileceğiniz güzel bir monitör varsa değerlendiririm. Teşekkür ederim bilgilendirici cevabınız için.

Anladım, peki neden HDMI'ın 1080P 120Hz desteklediğini belirttiniz?
Önerebileceğiniz güzel bir monitör varsa değerlendiririm. Teşekkür ederim bilgilendirici cevabınız için.

Ne demek ben rica ederim. Bu monitörü masaüstümde bizzat kullanıyordum bir sıkıntısını görmedim 240 Hz alamk için satana kadar. Fotoğrafçı olduğunuz için bunu almasanız bile aldığınız monitörün TN panel olmamasına dikkat edin TN pannellerin renk doğruluğu düşüktür. IPS tercih etmelisiniz bu arada monitör altı ay önce 2000 TL idi.

.

Bahsetmeyi unuttum curve monitör bu. Umarım bir zararı olmaz size.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı