Acer Aspire V3-772g UEFI kurulum

networm

Hectopat
Merhaba Arkadaşlar;

Benim cihazım Acer Aspire V3-772g modeli. Ben içinde 1 TB 5400 RPM HDD mevcut.
Bende dün 120 GB Samsung Evo 840 SSD sipariş verdim ve technopatta gördüm windows 8.1 kurulumunu gerçekleştiricem.

Bunun için bir kaç sorum var.
  • UEFI veya Normal kurulum hangisini yapıyım?
  • Benim cihaz UEFI kurulumu destekler mi?
  • Mikail Fidan "UEFI sistemler daha hızlı açılır, kapanır. Uykuya dalma süreleri de kısadır ve 2 TB üstündeki disklerinize destek verir GPT ile. UEFI için GPT şarttır. GPT, daha gelişmiş bölümleme tablosudur." diye belirtmiş ben bunu 120 GB SSD veya 1 TB HDD kuramaz mıyım?
  • Kurarsam ne gibi sorunla karşılaşırım veya hangisini tercih edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazınız UEFI destekliyor. Kesinlikle UEFI kurulum yapmalısınız. Diskin boyutu önemli değil. Aynı SSD'yi kullanıyorum, kurulumum UEFI.

UEFI kurulumu yapın . Sisteminiz bakımında daha hızlı bir açılma yasarsınız ve yeni nesil pc ler artık UEFI kurulumuyla gelir ve kurulmalıdır da.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim kafamdaki soruları yanıtladınız.
Peki UEFI kurulum için biostan herhangibi bir ayar yapmama gerek var mı ?(Usb yi birincil görmesi dışında)

USB' ye yazmak icin bir UEFI programi var. O programi indirip usb ye yazdirmaniz yeterlidir. Boot menusunden ise sececeginiz USB nin en basinda UEFI yazmasina dikkat ediniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı