Deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği nasıl bir bölüm?

GibsonGoldTop

Hectopat
Daha fazla  
19 yaşındayım. Bu yaşıma kadar her şeyim eksik büyüdüm. Ne bir bilgisayarım ne bir telefonum ne herkeste olan istediğim herhangi bir şeyim oldu. Hala da hiçbiri yok. Bu sene çok ders çalışıp üniversiteye gitmek istiyorum. İstediğim bölüm mezun olduktan sonra iş yapabileceğim ve ailenin yanına dönmeyeceğim bir bölüm olsun istiyordum ve bu bölümü gördüm. Araştırdım, çalışma şartlarına baktım fakat hâlâ net bir karar vermedim. Mezun olduktan sonra kendi paramı kazanıp kendi evimde yaşamak, bir şeye ihtiyacım olduğunda rahatlıkla alabilmek, kendi hayatımı sürdürebilmek istiyordum. Aileden bağımsız yaşamak yani. Bu bölüm bunun için uygun mu sizce? Mezun olduktan sonra iş bulup çalışabilir miyim? Bilenler aydınlatırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İş bulursunuz. Parasıda güzel meslek ama evlenince zorluk yaşayabilirsiniz hocam ve psikolojinizinde iyi olması lazım.

İş bulursunuz. Parasıda güzel meslek ama evlenince zorluk yaşayabilirsiniz hocam ve psikolojinizinde iyi olması lazım.
O konuda araştırdım çalışanların çoğunluğu 10 15 yıl çalışıp ev alıp onunla geçimini sağlıyormuş ama evlenme ev ve yuva kurma konusunda sıkıntı evet ama gerçekten şuan içinde bulunduğum durum akla mantığa sığmaz her gün ne denli saçmalıklara katlanıyorum iğrenç insanlarla aynı evde yaşıyorum onlarla surekli kavga kıyamet yaşıyorum ve bu yaşıma kadar olmaması gereken şeyler yaşadım ama her şeye rağmen psikolojimi iyi korudum. İstiyorum ki madem bu zamana kadar onlar da beni istemiyor ve hiçbir yardım yapmayacaklarını söylüyorlar, o zaman bari hayatımın geri kalanını kendi halimde geçireyim. Durumumuz yerinde ama babam bana kuruş harcama yapmıyor evde internet yok, bilgisayar yok, telefonumun imei 3 ay sonra gidecek onu nasıl yapacağım bilmiyorum. Demek istediğim evet destek görmedim ama ne istediğimi biliyorum paramı kazanıp kendi evimi, arabamı, gitarımı, bilgisayarımı, telefonumu almak istiyorum kimseden özellikle de babamdan bağımsız. Bu zamana kadar da istedim ama sadece isteyebildim işte. Bu bölümden mezun olunca kazancımla bunları yapmak istiyorum.

İş bulursunuz, dediklerinizi yaparsınız fakat bu sizi ne kadar tatmin eder? Bu söylediklerinizi yılın sadece 3 - 4 ayı yaşayabilirsiniz. Yılda sadece 3 - 4 ay yaşayabilmek için tüm ömrünüzü feda edeceksiniz.
Bende denizciliği çok araştırdım. Denizciliğin parası güzel fakat bunun yanı sıra "denizde para birikmiyor" lafını ben çok fazla duydum. Yani istediğiniz finansal özgürlüğe ulaşıp denizlerden kurtulabileceğinizde bir garantisi yok. Tüm hayatınızı esir alacak, Dünyanın en zor mesleği. Hayatınızı satın almalarının karşılığında çok cüzi miktarda para alıyorsunuz.

İş bulursunuz, dediklerinizi yaparsınız fakat bu sizi ne kadar tatmin eder? Bu söylediklerinizi yılın sadece 3 - 4 ayı yaşayabilirsiniz. Yılda sadece 3 - 4 ay yaşayabilmek için tüm ömrünüzü feda edeceksiniz.
Bende denizciliği çok araştırdım. Denizciliğin parası güzel fakat bunun yanı sıra "denizde para birikmiyor" lafını ben çok fazla duydum. Yani istediğiniz finansal özgürlüğe ulaşıp denizlerden kurtulabileceğinizde bir garantisi yok. Tüm hayatınızı esir alacak, Dünyanın en zor mesleği. Hayatınızı satın almalarının karşılığında çok cüzi miktarda para alıyorsunuz.
Evet o da kafanın bir köşesinde ama şu anki pasif hayatımdan iyidir diye düşünüyorum. Nasıl bir hayat istediğimi anlamışsınızdır hocam mezun olduğum şehirde o bölümle ilgili iş bulup çalışmak isterim. Mezun olduktan sonra aynı ilde iş bulacağım hangi bölümler olabilir ki? Bazıları sadece tıp diyor ama obp cok yüksek değil ve 6 sene üniversitede ders çalışmak istemiyorum.

Evet o da kafanın bir köşesinde ama şu anki pasif hayatımdan iyidir diye düşünüyorum. Nasıl bir hayat istediğimi anlamışsınızdır hocam mezun olduğum şehirde o bölümle ilgili iş bulup çalışmak isterim. Mezun olduktan sonra aynı ilde iş bulacağım hangi bölümler olabilir ki? Bazıları sadece tıp diyor ama obp cok yüksek değil ve 6 sene üniversitede ders çalışmak istemiyorum.
Hocam hem iş imkanı yüksek olsun, hem maaşı yüksek olsun, hem şartları iyi olsun gibi bir meslek maalesef yok. Biri olsa diğeri olmuyor. Ayrıca meslekleri şartlarına göre değilde ilgi alanınıza göre değerlendirin bence. İlgi alanınız olan işi iyi yaparsanız her türlü para kazanırsınız.

Hocam hem iş imkanı yüksek olsun, hem maaşı yüksek olsun, hem şartları iyi olsun gibi bir meslek maalesef yok. Biri olsa diğeri olmuyor. Ayrıca meslekleri şartlarına göre değilde ilgi alanınıza göre değerlendirin bence. İlgi alanınız olan işi iyi yaparsanız her türlü para kazanırsınız.
Öyle de hocam mesele ilgi alanından çok mezun olduğum şehirde iş bulabileceğim bir bölüm olması. Sağlık alanına da ilgim var bilişimde bölümlerine de ama önemli olan ailemle aynı şehirde bulunmadan çalışmam.

Öyle de hocam mesele ilgi alanından çok mezun olduğum şehirde iş bulabileceğim bir bölüm olması. Sağlık alanına da ilgim var bilişimde bölümlerine de ama önemli olan ailemle aynı şehirde bulunmadan çalışmam.
Hocam ama bu çok değişken. Örneğin Kocaeli gibi bir şehirde makine mühendisliği okursunuz, okurken çevrenizi de sıkı tutarsınız, okul bittiği gibi işe başlarsınız. Bu gibi bazı durumlar var. Kocaeli, Sakarya sanayi şehirleri mesela, mühendislik seçecekseniz bence en başta yazılması gereken üniversitelerden.

Denizcilikte aylarca ailenizden, sevdiklerinizden uzak olacaksınız bunu unutmayın. Zor bir meslektir her psikoloji kaldırmaz. Bayağı sevmeniz lazım bu mesleği. Ama maaş olarak olsun, iş sıkıntısı olmayan güzel meslektir. Bu bölümü yazacaksanız da İTÜ tutturmaya bakın derim.

Hocam ama bu çok değişken. Örneğin Kocaeli gibi bir şehirde makine mühendisliği okursunuz, okurken çevrenizi de sıkı tutarsınız, okul bittiği gibi işe başlarsınız. Bu gibi bazı durumlar var. Kocaeli, Sakarya sanayi şehirleri mesela, mühendislik seçecekseniz bence en başta yazılması gereken üniversitelerden.
Çok haklısınız çevre ve kendini ispatlama çabası önemli, olmas deriz başka bir kapı açılır. Seçtiğim bölüme göre bu imkan değişiyor yani anladığım kadarıyla. Dediğim gibi en başta istediğim mezun olduğum şehirde iş bulmak.

Denizcilikte aylarca ailenizden, sevdiklerinizden uzak olacaksınız bunu unutmayın. Zor bir meslektir her psikoloji kaldırmaz. Bayağı sevmeniz lazım bu mesleği. Ama maaş olarak olsun, iş sıkıntısı olmayan güzel meslektir. Bu bölümü yazacaksanız da İTÜ tutturmaya bakın derim.
Onlarla görüşmemek için böyle bir bölüm istiyorum hocam zaten. Asıl önemsediğim mesun olup tekrar buraya gelmemek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı