Anladığım kadarıyla olası bir servis durumunda ne yapacağınızı soruyorsunuz. Garanti dışı kalması için baştaki sebeplerden biri fiziksel olarak zarar vermek. Buna kapağı açmanızı sağlayan vidaların üstünü kapatan etiketi yırtmak gibi şeyler de dahil. Laptop elinize işletim sistemi lisanslı geldiyse zaten format sonrası yine aynısını kuracaksınız, FreeDOS aldıysanız garantinin OS/format ile alakası olamaz çünkü öyle bir hizmet sunmamışlar size. Yani dual boot sistem kullanırken ürünü garantiye vermeniz gerekti diyelim. Bilgisayarda OS X'e dair her şeyi silip temiz kurulum Windows kurarsanız ve öyle servise gönderirseniz bir sorun çıkmaması gerek. Firmalar arası politikalar değişebilir ama format atmak ürünü garanti dışı bırakmaz. Ancak size gelen lisanslı ürünü korsan olarak etkinleştirir, farklı bir işletim sistemi (örneğin Home Basic gelen laptopu Ultimate şeklinde) kullanırsanız bu belki sıkıntı çıkarabilir. Bundan emin değilim, riske girmeyin yeterli. Laptopu nasıl aldıysanız öyle gönderirsiniz ellerine. İşletim sistemsiz aldıysanız dilerseniz her şeyi silip, boş harddiskle gönderirsiniz. Test için OS kurmak zorunda kalacaklar sisteme. Ek bir program kullanmaktan kastınızı tam anlamadım, normal yolla temiz kurulum yapacaksınız gerekiyorsa.