Acer Aspire VN7-791G-57BP macOS Uyumu

forta86

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, ben yakın bir zaman içerisinde VMware sanal makine programı ile laptopuma OSX El Capitan kurulumu yaptım. Kurulum sorunsuz gayet güzel çalıştı ama performansı çok sıkıntılıydı bende bunu bilgisayarıma dualboot yaparak çözmek istiyorum.

Ayrıca şu an bilgisayarımın garantisi devam etmekte, ben Mac ve Windows'u dualboot yaptığımda büyük ihtimalle Clover Boot Loader'ı kullanacağım. Şimdi ben bilgisayarımı garantiye verceğim zaman, Mac için ayırmış olduğum alanı, Windows Disk Yönetimi ile silsem ve ek bir program ile tekrar Windows 10 UEFI Boot Loader'ı geri getirsem, garantimin bitme ihtimali var mıdır ?

Laptopumun Özellikleri:

Tam Model: Acer Aspire VN7-791G-57BP
Anakart: Aspire VN7-791

• CPU: Intel® Core™ i5 4210H 2.9GHz Haswell (TurboBoost ile 3.5GHz'e kadar) (Skylake Değil)
  • GPU: Nvidia GTX 860M GDDR5 2GB 128-bit DX12 + Intel HD Graphics 4600
  • RAM: 8GB(1x8) DDR3L RAM 1600Mhz CL11
  • HDD: 1TB 5400rpm SATA (SSD Mevcut Değil)
  • Wi-Fi Kartı: Qualcomm Atheros AR5BWB222
  • Ethernet Kartı: Broadcom NetLink BCM57780 PCI-E Gigabit Ethernet
  • Ses Kartı: Realtek ALC283 @ Intel Lynx Point PCH
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home 64-bit
  • Ekran: 1920x1080 17,3" 60Hz

Anladığım kadarıyla olası bir servis durumunda ne yapacağınızı soruyorsunuz. Garanti dışı kalması için baştaki sebeplerden biri fiziksel olarak zarar vermek. Buna kapağı açmanızı sağlayan vidaların üstünü kapatan etiketi yırtmak gibi şeyler de dahil. Laptop elinize işletim sistemi lisanslı geldiyse zaten format sonrası yine aynısını kuracaksınız, FreeDOS aldıysanız garantinin OS/format ile alakası olamaz çünkü öyle bir hizmet sunmamışlar size. Yani dual boot sistem kullanırken ürünü garantiye vermeniz gerekti diyelim. Bilgisayarda OS X'e dair her şeyi silip temiz kurulum Windows kurarsanız ve öyle servise gönderirseniz bir sorun çıkmaması gerek. Firmalar arası politikalar değişebilir ama format atmak ürünü garanti dışı bırakmaz. Ancak size gelen lisanslı ürünü korsan olarak etkinleştirir, farklı bir işletim sistemi (örneğin Home Basic gelen laptopu Ultimate şeklinde) kullanırsanız bu belki sıkıntı çıkarabilir. Bundan emin değilim, riske girmeyin yeterli. Laptopu nasıl aldıysanız öyle gönderirsiniz ellerine. İşletim sistemsiz aldıysanız dilerseniz her şeyi silip, boş harddiskle gönderirsiniz. Test için OS kurmak zorunda kalacaklar sisteme. Ek bir program kullanmaktan kastınızı tam anlamadım, normal yolla temiz kurulum yapacaksınız gerekiyorsa.

@Yusuf Ensar Ertan arkadaşımın yazdığı üzerine ben de OS X uyumluluğunu yazayım. Cihazına El Capitan kurulumu yapabilirsin. Cihazın Optimus ise GTX 860M kullanamazsın. HD4600 kullanabilirsin. Qualcomm Atheros AR5BWB222 kartın desteklenmiyor. Bunun yerine USB Wi-Fi adaptör kullanabilirsin. Ses ve Ethernet çalışacaktır.
OS X El Capitan RAW 10.11.6 Güncel Kurulum İmajı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…