Acer Aspire VX15 CS:GO düşük FPS sorunu

Makaleler
1
Yaklaşık 1.5 yıldır kullandığım laptopumda CS:GO oyununda düşük FPS veriyor. Nvidia ayarlarında en fazla 180 FPS alıyorum ve bazen drop yiyorum. Sistem özelliklerim:
  • İntel Core i5 7300 HQ
  • Nvidia Geforce GTX 1050 Ti
  • 8 GB DDR4 RAM
  • 1 TB Seagate HDD
  • Windows 8.1 Pro
Tüm sürücüler güncel.

Nvidia denetim masasına girip öncelikle optimum güç yönetimi ayarlarını ve hangi ekran kartının seçileceği kısmı yüksek performanslı nvidia işlemcisine çevir.Aynı zamanda optimum güç ayarını ve kaplama kalitesini maksimum performans'a al.Kayda değer fps artışı göreceksin eğer sana yeterli gelmez ise msi afterburner'ı indir önceki post'una yanıt verdiğim ayarlarda hız aşırtması yap.

Ekran kartının sıcaklığı 70-80 derecelerde dolaşıyor.Kimi zaman düştüğü oluyor herhangi bir darboğaz konusu söz konusu değil.Grafik ayarları en yüksekte 1080P çözünürlük ile birlikte.

Bana FPS normal geldi. Sıcaklıklar da fena değil. Neden drop yediğini şimdilik anlayamadım. Diğer oyunlarda da bu şekilde mi? İşlemci sıcaklığı ne durumda?

Bana FPS normal geldi. Sıcaklıklar da fena değil. Neden drop yediğini şimdilik anlayamadım. Diğer oyunlarda da bu şekilde mi? İşlemci sıcaklığı ne durumda?

Muhtemelen uzun süre kullanım sonunda laptop ısınmaya bağlı olarak mhz'leri düşürmüştür bu yüzden droplar gerçekleşiyordur.Ona undervolt'u öneririm eğer uzun süre bilgisayar kullanıyor ise.
Altta bulunan bilgisayar sisteminizi siteye nasıl geçirdiniz ?

Nvidia denetim masasına girip öncelikle optimum güç yönetimi ayarlarını ve hangi ekran kartının seçileceği kısmı yüksek performanslı nvidia işlemcisine çevir.Aynı zamanda optimum güç ayarını ve kaplama kalitesini maksimum performans'a al.Kayda değer fps artışı göreceksin eğer sana yeterli gelmez ise msi afterburner'ı indir önceki post'una yanıt verdiğim ayarlarda hız aşırtması yap.
O.C dışında diğerlerini zaten denedim. Soğutmanın yeterli geleceğini düşünmüyorum.

O.C dışında diğerlerini zaten denedim. Soğutmanın yeterli geleceğini düşünmüyorum.

Soğutma kısmını şöyle hallettim.Alt kısmında tek fan slotu bulunan 10inch'ten 17.5inch'e destekleyen bir fan kullanıyorum.Laptop içerisindeki 2 fan soğutmayı gayet güzel yapıyor zaten.Birisi ekran kartını diğeri ise işlemciyi bakır borular ile soğutuyor.Eğer laptop'ta fan kısmında sorun yaşıyorsan onuda fan hızını arttıracak programlarla hızlandırabilirsin.Speed fan'dan tutup bir sürü programla fan hızını ayarlayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı