Başarılı Kurulum Acer E15 E5-573 38D1 laptop macOS Ventura 13.4

Konu biraz eski olmasına rağmen hortlatmış olayım. 😀 Uzun süredir Mojave olarak beklettiğim kullanmadığım laptopumda öncelikle legacy kurulumundan UEFI kuruluma gectim. BIOS Advanced ayarları açıldıktan sonra gerekli düzenlemeleri yaptım. Bilindiği üzere macOS Ventura artık önceki nesil işlemcileri desteklemediği Intel HD5500 için O.C.l. Patcher yamalaması yapmanız gerekmektedir. Kurulum iki şekilde gerçekleşiyor install before install after şeklinde. İlk hazırlayacağınız USB'de CryptexFixup.kext - NoAVXFSCompressionTypeZlib.kext - AMFIExemption.kext bu 3 kext aktif enable olması gerekli yoksa kuruluma geçemezsiniz. Kurulum sonrasında sistemi açabilmek için bu 3 kext disable olmasını sağlayın.

OpenCore versiyonu 0.8.8 yeterli olacaktır dilerseniz 0.9.2 kullanabilirsiniz. Kullandığım EFI dosyaları install intel hd5500 ventura linktedir. unutmayın! EFI dosyalarını isimlerini kurulum öncesi ve sonrasında EFI olmasına dikkat edin. Trackpad ve klavye çalışmıyor. Bluetooth çalışmıyor ve Wi-Fi için USB nano kullanıyorum. Diğer tüm fonksiyonlar stabil. Kurulum sonrasında OpenCore legacy patcher yamasını çalıştırmayı unutmayın!

aaa.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı