Windows 10 ile beraber gelen bilgisayarımda kilitlenme oluyor yani bilgisayar hiç bir komuta cevap vermiyor sadece power tuşuna basılı tutup kapatabiliyorum. Onun haricinde bir işlem yapamıyorum. Başlat-kapat yaptığımda ise ekran kararıyor ama güç ışığı yanıyor ve sadece power tuşuna basılı tuttuğumda kapanıyor. Eğer başlat-yeniden başlat yaptıktan sonra başlat-kapat çalışıyor.
Microsoft yetkileleri ile görüşüp beraber temiz kurulum yaptık hala çözülemedi. Bilgisayarın üreticisi ile irtibata geçtiğimde servise yollamamı istediler garanti süresi bittiği için sadece sorunun öğrenilmesi için 70 TL ücret talep ettiler. Windows'u ilk aldığım sürümüne geri çeviremiyorum ürün anahtarı yanlış diyor. İlk aldığım sürüm 8.1 üreciti firma 70 TL karşılığında çeviririz diyorlar. Ekran kartları son sürümde idi. Windows updateyi kapatıp ekran kart sürücülerini kaldırıp üretici firmanın kendi sitesindekileri kurdum değişen bir şey olmadı. BIOS u da güncelledim. Acaba donanımsal bir problem mi vardır? Yardımlarınızı bekliyorum.
Kendi orjinal lisansı win8 se, ücret vermeden kendinizde dönebilirsiniz. O modellerde Windows 8.1 Sinle Language Uefi destekli bir cd ile kolaylıkla yükleyebilirsiniz. Lisansı girmenize gerek yok biostan otomatik alacaktır.
Windows 8 indirme aracını buradan indirebilirsiniz. Programı açın dil Türkçe sürüm Win8.1 SL Mimari x64 seçin. sonrasında isterseniz dvd ye isterseniz usb belleğe seçip yükleme medyası oluştura bilirsiniz. http://web.esd.microsoft.com/W9TPE/0ABA00DD20413FB6425A0D45222C562B/E/mediacreationtool.exe
şunu da belirtmek isterim
mesala bilgisayarı başlattım arkasından başlat-yeniden başlat dedikten sonra hiç bir problem yok
işim bitince başlat-kapat yapınca oluyor ardından tekrar bilgisayarı başlat dediğim zaman başlat-kapat çalışmıyor bu çok garibime geliyor
windows 8.1 e geri döndüm hiç bir sıkıntım kalmadı
nedenini merak ediyorum acaba neden
temiz kurulumu microsoft yetkilileri ile yaptım
acer kendi sitesinde kullanmış olduğum bilgisayarın windows 10 desteklediğini belirtmiş
internette yaptığım araştırma da sadece bu sıkıntıyı ben yaşamışım ilginç geldi