Acer ES1-311 Touchpad Sorunu

drag0

Kilopat
Daha fazla  
Acer ES1-311 laptopuma stabilite sorunlari yüzünden Windows 7 x84 kurmak zorunda kaldim. Kurulum esnasinda tüm diski biçimlendirdigim için touchpad sorunlari yasadim. Hassasligi düsük ve sadece temel sag sol tiklama islemini gerçeklestirebiliyordu. Acer sitesinden driverlar x64 sistemi desteklediginden Win7 x64'e geçtim ancak bu sefer de sistemle uyumsuzluk yüzünden driver kuramadim. Stabilite sorunlarinin devam ettigini gördügümde bu sefer Linux isletim sistemine geçtim. Orada touchpad disinda herhangi bir driver sorunuyla karsilasmadim. Daha sonra Linux üzerinde touchpad sorununu çözdüm.
Daha sonra Windows 8.1'e tekrar dönüs yaptim. Stabilite konusunda sorunum yoktu, tek sorunum driverlar kurulu oldugu halde touchpadin hiç çalismamasi ve sistemin onu algilamamasiydi.
Daha sonra Windows 10'un bu sorunu çözebilecegini düsündügüm için denemek istedim. Sorun çözülmedi. Su an ne driverlarini kursam da ne de BIOSu güncellesem de touchpadin sistem üzerinde bir hayaletten farki yok. Aygit yöneticisinde gözükmüyor. Bu sorunu çözemedigim için buradan bir destek almak istedim
Eğer Linux Mint’da touchpadim çalıştıysa mutlaka Windowsta da bu sorun düzelmelidir diye düşünüyorum.

Kurulması gerektiğini söylediği driverın kurulu olmasına rağmen belirtilen driverı indirip diğerini kaldırıp kurmama rağmen o sürücü hala kurulmamış gözüküyor.
Ancak konu başlığının ruhuna uygun olarak touchpad ile alakası olduğunu düşünmediğim bir sürücü bu, Linux Mintda çekirdek sürümünü güncelleyip bir kaç ayar yapınca gelmişti touchpadim. Windowsta ise nereyi arasam tarasam buna bir çözüm bulamadım. Driverlar sorunsuz kurulu olduğu halde hala işlevsiz uzuv gibi duruyor touchpadim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı