Acer Extensa 5635z BIOS güncellerken mavi ekran hatası

onurcosgun

Megapat
Makaleler
3
Bilgisayar: Acer extensa 5635z

Arkadaşlar abimin bilgisayarına Windows 8.1 kurdum. Güncel BIOS dosyasını sitesinden indirdim. Windows üzerinden yazmaya başladı BIOS u ve Windows bir anda mavi ekran verdi kapandı. Şu an sistem açılmıyor BIOS ekranı falan gelmiyor simsiyah ekran. BIOS pilini söktüm bataryayı çıkardım ama sonuç alamadım. 2010 yılında bir kişinin daha başına gelmiş. Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba. Öncelikle acer leptoplarda bios yanlış atarsanız anakart yanar. Bende eskiden acer aspire 5750g leptop vardı. Bu leptop bios'u güncellerken kapanıyor ve anakartı yakıyordu. Garantisi olduğu için ücretsiz değiştiriliyor.

1. Bios güncellemeye gerek duymadıkça güncellemeyin. Bir anlığına elektrik gider ve anakart yanabilir.(Bazılarında Bios depolanır),
2.Leptoplarda bios güncellerken, Leptop'a hiç birşey bağlı olmasın(usb bellek kablosuz mause vb.),sadece adaptör bağlı olsun,
3.Windows'ta hiçbirşey yapmayın (herhangi bir tarayıcı flan açık olmasın),

Laptop a adaptor takiliydi sadece.
Windows'da hic bir sey acik degildi.

Biraz daha ugrasicam servis ile gorustum 50 TL + KDV ucret istediler sonuc alamazsam gonderecegim.

Bozuk BIOS yapip siteye koyuyorlar biz yukleyince suç bizde oluyor saçmalik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı