Acer KG241QS en düşük delay ve en yüksek Hz için ayarlama

Katılım
26 Haziran 2014
Mesajlar
112
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi Acer KG241QS model monitör kullanıyorum. Monitörün vadettiği 165Hz ve 0.5ms gecikme değerlerine nasıl ulaşabilirim?

Counter-Strike Global Offensive oynuyorum ve input lag, ms delay gibi faktörlerin olabildiğince düşük olmasını istiyorum. Windows'un görüntü ayarlarından monitörümü 165Hz olarak ayarladım ve 165Hz olarak çalıştığına eminim. Monitörüm FreeSync destekli ve AMD bir sistem kullanıyorum, aynı zamanda VRB modu olarak adlandırılan bir mod var. En düşük gecikme değerleri için hangi ayarlarda kullanmalıyım?

Aklımı karıştıran şey VRB modunun monitörü 0.5ms yaptığını söyleyen arkadaşlar var ama farklı bir teknoloji olduğunu söyleyenler de var, FreeSync açık olduğu zaman VRB modu otomatik kapanıyor. VRB modunun off-normal-Extreme olarak 3 seçeneği var.

İlginiz ve alakanız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle İngilizce seviyeniz iyiyse Youtube üzerinde Battlenon sense'in kendi çapında bilimsel input lag-delay testleri ve sonuçlara göre optimum ayarları paylaştığı videolara göz gezdirebilirsiniz.

VRB modu bilmiyorum ama over drive mantığıdır diye düşünüyorum. Extreme moda almak ghosting'e neden olabilir. Ufo test yaparak görebilirsiniz. Benim önerim normal modda kullanmanız olur.

Ekipman gecikmelerini de hesaba katmak gerekiyor tabii burada ama o başka bir konu.
 
Bu konuda arama yapmanıza gerek yok herkesten farklı bir ses çıkacak, kolunuz kırılınca komşuya gidip ne yapayım derseniz kimi üzüm sarar kimi boka batırır başkalarına sormayın dünyadaki en iyi CS:GO veyahut R6 oyuncularının kullandığı şekle bakın. Ki söyleyeyim ben bakmıştım, 240 Hz panelde FPS limitsiz olarak 300-400FPS arası bütün monitör modları kapalı olarak oyun oynamaktalar. Hiçbir Sync veya başka bir teknolojisi kullanmıyorlar. Sadece varsa özellikle FPS için üretilmiş monitörlerde Low input diye bir seçenek oluyor monitör ayarlarında sizinkinde yok biliyorum, onu açıyorlar. Yani yapabiliceğiniz hiçbir şey yok. Max Hz Max FPS kullanmanız yeterlidir. NVIDIA Reflex gibi yeni teknolojiler çıktı ama fark yok denecek kadar az ve hala problemliler.
 

Geri
Yukarı