Acer laptoplarda ghosting oluyor mu?

Vez1fy

Hectopat
Daha fazla  
Az önce forumda dolaşırken bir arkadaşın Acer laptopların panellerini kalitesiz ürettiğini bu yüzden ucuz olduğunu yazmış. Bu doğru mu? Bir yerden kısmaları mantıklı ama kronik ghosting sorunu var demesi beni biraz düşündürdü. Konu hakkında daha fazla detay verip aydınlatacak hocalarıma şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce forumda dolaşırken bir arkadaşın Acer laptopların panellerini kalitesiz ürettiğini bu yüzden ucuz olduğunu yazmış. Bu doğru mu? Bir yerden kısmaları mantıklı ama kronik ghosting sorunu var demesi beni biraz düşündürdü. Konu hakkında daha fazla detay verip aydınlatacak hocalarıma şimdiden teşekkürler.
Ghosting bendede mevcut G770 çok sorun etmiyorum 🤔 🤔

Ghosting bende de mevcut G770 çok sorun etmiyorum 🤔 🤔

Açıkçası soruna baktığım da beni de pek rahatsız etmedi hem dediğim gibi zamanım çoğu yazılara bakarak geçecek. Ama almışken sorunlu bir laptopu bile bile almak da istemem bu devirde.

Aspire 7 serisinde sorun yok.
Nitro 5 serisinden sipariş etmiştim.

Evet, panelleri kalitesiz ve panelden kısıyorlar.
Peki ghosting sorunu doğru mu?

Açıkçası soruna baktığım da beni de pek rahatsız etmedi hem dediğim gibi zamanım çoğu yazılara bakarak geçecek. Ama almışken sorunlu bir laptopu bile bile almak da istemem bu devirde.
Ben ekranı 68Hz O.C yaptıktan sonra oldu yoksa yoktu bu sorun o yüzden ufak şaşırdım.

Sorun ne diyorsan normal kullanımda 68HZ mesela şuan ama 90Hz gibi neden? Hareket izi eklendi :D

Nitro 5 serisinden sipariş etmiştim.

Peki ghosting sorunu doğru mu?

Doğrudur, gecikmesi yüksek. Fakat bazı arkadaşların "dava" haline getirdiği kadar sıkıntı yaratacak bir durum değil.

Nitro'larda ekrandan kısıldığı kısmen doğru. Nitro serisinin çoğunluğunda düşük renk doğruluğuna sahip panel kullanılıyor (benim 17 inç ekranlı 2021 modeli %100 sRGB panel kullanmışlar.) Ghosting sorununa ise rastlamadım.

Nitro'larda ekrandan kısıldığı kısmen doğru. Nitro serisinin çoğunluğunda düşük renk doğruluğuna sahip panel kullanılıyor (benim 17 inç ekranlı 2021 modeli %100 sRGB panel kullanmışlar.) Ghosting sorununa ise rastlamadım.
Peki laptopta arkadaşın belirttiği gibü bir 3 ms ibaresi var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı