Acer Nitro 15 Laptopta Oyun Oynarken Sık Sık Takılma Problemi

upe

Decapat
İyi günler,
Son zamanlarda 2 yıldır kullandığım Acer Nitro 15 Notebook'umda oyun oynarken çok fazla takılma yaşıyorum. Genel olarak FPS'te sıkıntı yok takılma olmazken. Fakat takılma çok sık olunca oyun zevki kalmıyor :/ Sistem özelliklerim i5 7300HQ - GTX 1050 Ti 4 GB - 8 GB RAM.
Bir de ilginçtir AIDA64 açıkken ekran gidip geliyor, çok kısa süreli göz kırpma tarzı. AIDA açık değilken bu probleme denk gelmedim.
Denediklerim:
  1. Sürücüleri güncelleştirdim.
  2. Sistem sıcaklıkları gayet normal, oyun esnasında Max. 75-80 dereceleri görüyorum.
Sizce ne yapmalıyım, sorun nerede olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler,
Son zamanlarda 2 yıldır kullandığım Acer Nitro 15 Notebook'umda oyun oynarken çok fazla takılma yaşıyorum. Genel olarak FPS'te sıkıntı yok takılma olmazken. Fakat takılma çok sık olunca oyun zevki kalmıyor :/ Sistem özelliklerim i5 7300HQ - GTX 1050 Ti 4 GB - 8 GB RAM.
Bir de ilginçtir AIDA64 açıkken ekran gidip geliyor, çok kısa süreli göz kırpma tarzı. AIDA açık değilken bu probleme denk gelmedim.
Denediklerim:
  1. Sürücüleri güncelleştirdim.
  2. Sistem sıcaklıkları gayet normal, oyun esnasında Max. 75-80 dereceleri görüyorum.
Sizce ne yapmalıyım, sorun nerede olabilir?

HDD doluysa bazı şeyleri silin veya SSD ile değiştirin derim. HDD'den dolayı takılma olabilir.

@upe Hocam termal macun yenileme laptopun içini temizleme vakti gelmiş.
Sanırım görmediniz, sıcaklık konusunda hiçbir problem yok, bu arada yazmayı unutmuşum laptopun içi de yeni temizlendi.
HDD doluysa bazı şeyleri silin veya SSD ile değiştirin derim. HDD'den dolayı takılma olabilir.
600GB boş alan var :/ Peki HDD dolu değilse de bu tarz takılmalar olabilir mi? Ya da bunu nereden test edebilirim? HD Tune'dan falan anlayabilir miyiz? Teşekkürler bu arada cevaplar için

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı