Acer Nitro 15 vs Acer Nitro 16

Bütçe
45000

Anonnymous

Centipat
Merhaba,

Laptop olmayı düşünüyorum fakat forumda bir sürü yazı okuduktan sonra ikilemde kaldım. Forumda herkes 4070 ile ilgili 2K ekran ise alma tarzında konuşmuş ama piyasada da adamakıllı FHD 4070'li laptop yok olan hepsi ya 250 nit ya da %45nit.
O yüzden şu iki model arasında kaldım. Sormak istediğim 4070 aradaki fiyat farkına değer mi? Ürünü uzun seneler oyun oynamak için alıyorum. Başka laptoplar önerecekseniz bütçem 45K civarı.

Laptop 1:

Laptop 2:

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki de Nitro 16 karşılaştırılamaz bile. İşlemci, ekran kartı, ekranın 2K olması, soğutma sistemi vs. tüm özellikleriyle Nitro 16 önde.

Tabii ki de Nitro 16 karşılaştırılamaz bile. İşlemci, ekran kartı, ekranın 2K olması, soğutma sistemi vs. tüm özellikleriyle Nitro 16 önde.
Bende öyle düşünüyordum fakat herkes 2k ekran olduğu için 4070 zorlanır yeterli olmaz diye söylüyor. Oyüzden kafam karıştı biraz. Yani entry seviye bir 4070 almaktansa premium seviye 4060 almak daha mantıklımı olur onu sormak istiyorum.

Bende öyle düşünüyordum fakat herkes 2K ekran olduğu için 4070 zorlanır yeterli olmaz diye söylüyor. O yüzden kafam karıştı biraz.

Öyle bir şey yok hocam rahatlıkla alabilirsin. Testi de mevcut göz atabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende öyle düşünüyordum fakat herkes 2K ekran olduğu için 4070 zorlanır yeterli olmaz diye söylüyor.

Yahu bunu bende anlamıyorum. 2021 model 11800H, 16 RAM, RTX 3070 105W, 4 k OLED panelimde 2'5 yıla yakın oyun oynuyorum. Cayır cayır akıyor sistem. En son Ghost of Tsushima DLSS kapalı 4 k yüksek 60 FPS, 4 k Ultra 40-55 FPS alıyorum.
İnsanlar 2 k 4070 hakkında nasıl bu şekilde beslemez sözünü anlamıyorum ben hala. Test isteyene test videosu da atıyorum. 3070 4 k beslerken, 4070 2 k rahat şekilde besler. AAA - grafik yükü ağır hikayeli oyunlarda 60+FPS yeterli değil mi? Rahat şekilde her oyunu DLSS olmadan dahi 2 k çözünürlükte açmaya gücü yeter o kartın. Bence harika bir panele 4070 yakışır. Çoğu kişi katılmaz ama 4060-70 asıl farkı 2 k da bariz ortada.
Yukarıdaki linkten detaylı inceleyebilirsiniz. FPS sayacının üstünde testin yapıldığı PC bile yazmakta. Her oyunda 2 k grafikte bariz fark var.
Bunun için üretilmiş ara bir ürün. (ara ürün çünkü NVIDIA hile yaparak tüketiciyi 4080 çekmek istiyor)
Ayrıca bütçenize yakın çok iyi 2K panel 4070 modeller var. 4060 düşmeye değmez.

Yahu bunu bende anlamıyorum. 2021 model 11800H, 16 RAM, RTX 3070 105W, 4 k OLED panelimde 2'5 yıla yakın oyun oynuyorum. Cayır cayır akıyor sistem. En son Ghost of Tsushima DLSS kapalı 4 k yüksek 60 FPS, 4 k Ultra 40-55 FPS alıyorum.
İnsanlar 2 k 4070 hakkında nasıl bu şekilde beslemez sözünü anlamıyorum ben hala. Test isteyene test videosu da atıyorum. 3070 4 k beslerken, 4070 2 k rahat şekilde besler. AAA - grafik yükü ağır hikayeli oyunlarda 60+FPS yeterli değil mi? Rahat şekilde her oyunu DLSS olmadan dahi 2 k çözünürlükte açmaya gücü yeter o kartın. Bence harika bir panele 4070 yakışır. Çoğu kişi katılmaz ama 4060-70 asıl farkı 2 k da bariz ortada.
Yukarıdaki linkten detaylı inceleyebilirsiniz. FPS sayacının üstünde testin yapıldığı PC bile yazmakta. Her oyunda 2 k grafikte bariz fark var.
Bunun için üretilmiş ara bir ürün. (ara ürün çünkü NVIDIA hile yaparak tüketiciyi 4080 çekmek istiyor)
Ayrıca bütçenize yakın çok iyi 2K panel 4070 modeller var. 4060 düşmeye değmez.
Sağolasın hocam açıklama için bende inan anlamadım bu 4070 düşmanlığını, evet hak veriyorum az bir fark var ama nedir bu isyan gerçekten. 4070 alırım ozaman, elinize sağlık.

Sağ olasın hocam açıklama için bende inan anlamadım bu 4070 düşmanlığını, evet hak veriyorum az bir fark var ama nedir bu isyan gerçekten. 4070 alırım o zaman, elinize sağlık.

Sadece oyun içindeki FPS farkı değil. Teknoloji olarak içindeki CUDA çekirdek sayısı aşırı farkından dolayı bile 4070 tercih edilmeli. 4060 3072 çekirdek varken, 4070 4608 çekirdek var. Render vs performans farkı fazlasıyla olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı