Acer Nitro 16 CPU 95 derece oluyor

Daha fazla  
Merhaba, 5-6 ay önce Acer Nitro 16 adlı cihazı satın aldım ve o günden beri aktif olarak kullanıyorum. İlk 2-3 ay sıcaklık değerlerinde sorun yokken, bir süre sonra işlemci, oyundan oyuna değişkenlik gösterecek şekilde 83-95 derece arasında sıcaklıklar görmeye başladı. Servise gönderip, ileride RAM ve SSD takarım diye düşünüyordum ve laptopu ilk aldığımda arka kapağı söküp parça takmanız garantinizi bozmaz demişlerdi. Geçen hafta servisi tekrar arayıp RAM ve SSD takarken nelere dikkat etmem gerektiğini sorduğumda ise, artık cihaza ekstra bir parça takarsanız garantisi bozulur diye yanıt verdiler. Ne yapmalıyım sizce?

Merhaba, 5-6 ay önce Acer Nitro 16 adlı cihazı satın aldım ve o günden beri aktif olarak kullanıyorum. İlk 2-3 ay sıcaklık değerlerinde sorun yokken, bir süre sonra işlemci, oyundan oyuna değişkenlik gösterecek şekilde 83-95 derece arasında sıcaklıklar görmeye başladı. Servise gönderip, ileride RAM ve SSD takarım diye düşünüyordum ve laptopu ilk aldığımda arka kapağı söküp parça takmanız garantinizi bozmaz demişlerdi. Geçen hafta servisi tekrar arayıp RAM ve SSD takarken nelere dikkat etmem gerektiğini sorduğumda ise, artık cihaza ekstra bir parça takarsanız garantisi bozulur diye yanıt verdiler. Ne yapmalıyım sizce?
Parçayı al, serviste taktır. Göndermişken bakımını da yaptır. Kafan rahat olur. Acer'in teknik servisi hızlıdır.

Parçayı al, serviste taktır. Göndermişken bakımını da yaptır. Kafan rahat olur. Acer'in teknik servisi hızlıdır.

Onları da sormuştum ücretsiz demişlerdi o zaman parçaları temin ettikten sonra elden vereyim hem bakımını yapsınlar hem de taksınlar.

Hocam bu arada az önce ilk defa bir şeye şahit oldum performans modundayken işlemci 100 derece GPU 90'dı normalde GPU 70'i geçmezdi işlemci 80'lerde takılırdı NitroSense'te bir problemmi var acaba.

Bir de nedense oyunlar işlemciyi %30 %50 seviyelerinde kullanıyor.

Onları da sormuştum ücretsiz demişlerdi o zaman parçaları temin ettikten sonra elden vereyim hem bakımını yapsınlar hem de taksınlar.

Hocam bu arada az önce ilk defa bir şeye şahit oldum performans modundayken işlemci 100 derece GPU 90'dı normalde GPU 70'i geçmezdi işlemci 80'lerde takılırdı NitroSense'te bir problemmi var acaba.

Bir de nedense oyunlar işlemciyi %30 %50 seviyelerinde kullanıyor.
İşlemcinin zaten %30 ila 50 arası kullanılır oyunlarda. Önemli değil o, İşlemci ısı değerlerini istersen bir de ALT + R'ye basarak kontrol et. Benim kullandığım zamanlarda da bazen NitroSense yanlış gösteriyordu.

İşlemcinin zaten %30 ila 50 arası kullanılır oyunlarda. Önemli değil O, işlemci sıcaklık değerlerini istersen bir de alt + R'ye basarak kontrol et. Benim kullandığım zamanlarda da bazen NitroSense yanlış gösteriyordu.

Hocam NitroSense 10 15 saniyede 1 güncelliyor o yüzden MSI Afterburner'den baktım 100 derece altına düşmüyordu 7 days oynarken fark ettim.

Bir de nedense CPU %70 %80 GPU %30 %40 kullanılıyor ısıdan sanırsam yük biniyor islemciye.

Haziran ayında çok suistimal edildiği için kaldırdılar o SSD ve RAM değiştirme olayını.

Hocam aslinda sorun bir nebze cozuldu gibi nitto sensten Gaming moda aldim daily use daymis ama gene 90 92leri goruyom.

fakat oyundan oyuna değişiyo artik fps sorunuda azaldi

Ama şu anda GPU da ısınıyor 93 derece CPU 84 derece GPU oyundan oyuna gene çok değişiklik gösteriyor anlamadım ya virüs mü var acaba yeni format atmıştım oysaki.

Hocam aslinda sorun bir nebze cozuldu gibi nitto sensten Gaming moda aldim daily use daymis ama gene 90 92leri goruyom.

fakat oyundan oyuna değişiyo artik fps sorunuda azaldi

Ama şu anda GPU da ısınıyor 93 derece CPU 84 derece GPU oyundan oyuna gene çok değişiklik gösteriyor anlamadım ya virüs mü var acaba yeni format atmıştım oysaki.
Hocam bi sorun olabilir fan modun turboda mı ekran kartı bu sucaklıkları görmemesi lazım işlemci hadi 85 90 lar yine okeydir ama ekran kartın çok istiyorsan bi servise götür baksınlar fan ayarların ecoda kalmasın turboya çektiğinden emin ol öyle dene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı